25.10.2024
Новини

Михайло Головко більше не носить електронний браслет та може залишити Тернопільщину

Тим часом як депутати на сесії обласної ради вирішують питання про звільнення голови, суд звільнив Михайла Головка від особистих зобов’язань. Про це повідомило адвокатське об’єднання «Barristers», яке представляє його інтереси у суді

“Як відомо, Михайла Головка підозрюють в одержанні неправомірної вигоди у сумі 600 тисяч гривень. Проте, з розсекречених матеріалів досудового розслідування очевидно, що він всього-на-всього жертва замаскованої під волонтерську діяльність провокації.

В межах кримінального провадження на Михайла Головка було покладено ряд додаткових обовʼязків, дія яких мала завершитись 24 жовтня.

19 жовтня детективи НАБУ складають Клопотання про продовження дії застосованих додаткових обовʼязків. 20 жовтня його примірник під розписки вручається стороні захисту. Цього ж дня, сторона обвинувачення, не прикладаючи наданої їм розписки, порушуючи п.3 ч.3 ст. 184 КПК України, подає Клопотання до ВАКСу. Результат – слідчий суддя його повертає.

Далі уповноважений прокурор чекає декілька днів і лише 24(!) жовтня, в другій половині дня, знову направляє Клопотання до суду. Своєю чергою суд, не маючи іншого вибору, призначає його судовий розгляд на 25 жовтня – день, коли зацікавлені у відставці Михайла Головка депутати розпочинають збирати підписи для проведення сесії.

В результаті надання правової допомоги адвокатами Євген Бовкун, Олександр Тананакін та Constantine Globa,строк дії обов’язків покладених на Михайла Головка сплив і не був продовжений. Тепер очікуємо результатів сьогоднішнього голосування в Тернопільській обласній раді”, – зазначають адвокати.

Перейти до панелі інструментів