07.05.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині шахраї двічі обманули одну жінку: втрачено велику суму грошей

На Тернопільщині шахраї змогли двічі обдурити жінку, заволодівши великою сумою коштів. Спочатку вони відправили фішингове посилання ніби-то за доставку товару, знявши з її рахунку 2 тисячі гривень. 

Намагаючись повернути втрачене, жінка перерахувала на рахунки шахраїв ще 37 тисяч гривень.

“З пояснень потерпілої, вона продавала через відому інтернет-платформу комплектуючі до сільгосптехніки. Їй на месенджер прийшло повідомлення від жінки, котра назвалася Іванною, про бажання придбати товар й одразу було надіслано посилання на безкоштовну доставку.

Жінка перейшла за посиланням, заповнила дані банківської картки і за деякий час отримала сповіщення про те, що з її рахунку знято 2 000 гривень. Зателефонувавши покупцеві, поцікавилася, чому замість оплати за товар було знято її кошти? Незнайомка переконувала, що це нормально, що гроші вона отримає назад. Аби здійснити повернення, потрібно збільшити баланс рахунків покупця. Кременчанка знову повірила шахрайці і тричі сама перерахувала, а згодом ще й знайому попросила – і загалом перекинули невідомій особі 37 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні пресслужби поліції області.

Триває слідство.

Перейти до панелі інструментів