29.04.2024
Новини Оперативно

Прокуратура судиться з Об’єднанням парків через шкоду, завдану “Сопільче” на пів мільйона гривень

Через забруднення тернопільського парку прокуратура вимагає стягнути з комунального підприємства майже 500 тис грн. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Тернопільської обласної прокуратури.

Проти КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» подали позов до суду про стягнення шкоди, завданої навколишньому природному середовищу на суму майже 500 тис грн.

“Встановлено, що вищезгадане підприємство забруднило газони парку ґрунтом, видобутим з водойми Тернопільського ставу, переміщеним в парк та залишеним на території, не придатній до його складування”, – йдеться у повідомленні.

Керівника комунального підприємства Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області притягнуто до адміністративної відповідальності за адміністративні правопорушення та здійснено розрахунок збитків, завданих довкіллю внаслідок забруднення землі в парку «Топільче» та знищення газону. Претензія про необхідність відшкодувати збитки у розмірі майже 500 тис грн надсилалась на адресу комунального підприємства, однак залишилась без реагування, а відповідно місцевий бюджет Тернопільської територіальної громади не доотримав зазначену суму коштів. Господарський суд відкрив провадження.

Перейти до панелі інструментів