27.07.2024
Новини Оперативно

Мокрий сніг уже за тиждень: скільки коштує перевзути авто у Тернополі в 2023 році

Уже наступного тижня на Тернопільщині стане холодно, очікується мокрий сніг. Саме час перевзувати свій автомобіль. “Терміново” дізналося, скільки у Тернополі коштуватиме послуга зі зміни літніх шин на зимові.

У 2023 році здорожчало все. Якщо ще рік тому за те, щоб перевзути легкове авто, потрібно було заплатити 450-500 гривень, то сьогодні таких цін немає. Вартість послуг коливається від 600 гривень і до тисячі.

Отже, у тернопільських автосервісах пропонують зміну шин з літніх на зимові за цінами від 600 гривень за сталеві диски і від 700 – за легкосплавні. Також ціна змінюється залежно від розміру самих коліс.

Щодо динаміки цін у шиномонтажах Тернополя, то вартість приблизно однакова у всіх. Деякі автосервіси встановили ціну за зміну 1 колеса легкового авто – від 180 і до 255 гривень.

Чому і коли потрібно змінювати літні шини на зимові?

Зазвичай рекомендується змінювати шини, коли температура падає нижче +7°C. Зимовий варіант шин видає краще зчеплення до дороги при низьких температурах, що покращує безпеку і керованість. Зимові шини мають глибокий протектор, який допомагає покращити тягу на снігу і забезпечити кращу стійкість на льоду та ожеледиці.

Перейти до панелі інструментів