18.10.2024
Новини Оперативно

Побиття чоловіків у тернопільському ТЦК: реакція мера, Зюбаненка і омбудсмана

Сьогодні в Мережі опублікували відео, на якому двоє працівників тернопільського ТЦК жорсткого б’ють мобілізованих.

На випадок уже відреагував міський голова Тернополя та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

“Тернопіль. Із ЗМІ і соцмереж побачив кадри із побиттям мобілізованих. Так не повинно бути!
За цим фактом розпочинаємо перевірку для того, щоб встановити обставини порушення прав людини”, – йдеться у повідомленні.

У тернопільському ТЦК також відреагували на це відео:

“З метою зʼясування усіх обставин, які призвели до подій, які викладені у відео, розповсюдженого у соціальних мережах, призначено службове розслідування.
Правову оцінку діям посадових осіб ТЦК СП буде надано відповідними правоохоронними органами”, – пишуть на сторінці ТКЦ СП.

Згодом свою оцінку подіям дав очільник поліції області Сергій Зюбаненко.

“Мережею ширяться відео фактів жорстокого та ганебного ставлення представників Тернопільського територіального центру комплектування до чоловіків. Також щодо цих ситуацій маємо реєстрацію на лінію «102».
Працівники поліції спільно з військовою службою правопорядку виїжджали на місце подій та задокументували дані факти. Зібрані матеріали для проведення розслідування передали в Державне бюро розслідувань.
Процесуальний нагляд у справах буде здійснювати військова прокуратура.
Поліцейські в межах своєї компетенції надаватимуть допомогу органам досудового розслідування для встановлення усіх обставин даних справ”, – пише Зюбаненко.

Перейти до панелі інструментів