22.05.2024
Новини

Молода жінка з Тернопільщини продавала боєприпаси у Києві

Уродженка Тернопільщини налагодила у Києві канал збуту боєприпасів. Одну гранату вона продавала за 4 тисячі гривень, повідомляють у пресслужбі поліції української столиці.

За це вона може опинитися за ґратами на строк до 7 років.

“Оперативники Дніпровського управління поліції Києва отримали інформацію про те, що на території району орудує торговиця боєприпасами. Правоохоронці розпочали перевірку інформації та встановили 38-річну уродженку Тернопільської області, яка налагодила у столиці продаж бойових гранат. Спільно із слідчими оперативники задокументували 3 факти продажу боєприпасів жінкою місцевим мешканцям”, – йдеться у повідомленні.

За місцем мешкання жінки також провели обшуки і вилучили ще багато зброї. Зокрема, 3 гранати, пороховий заряд та рушницю з набоями.

Правопорушницю затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі встановлюється канал надходження зброї. До речі, щодо вилучення незаконно завезеної зброї з зони військових дій – це проблема по усій країні.

“Зброя вилучається постійно. Її завозять й військові. Ми проводимо не лише вилучення, а й оперативні закупівлі. Мусимо зробити все, аби не допустити застосування боєприпасів там, де це недопустимо”, – сказав очільник поліції Тернопільщини під час пресконференції.

Перейти до панелі інструментів