18.05.2024
Новини Промо

Популярні види ігристого вина

Ігристі вина – це напої, які насичуються вуглекислим газом під час бродіння. Багато європейських країн славляться своїми власними видами ігристих вин, які часто експортуються за межі їхніх кордонів. Щоб купити вино ігристе найбільш вдале до конкретного випадку варто більше дізнатися про його різновиди.

Французькі ігристі вина

Французи славляться на весь світ щонайменше двома своїми видами вин.

  1. Шампанське. Саме французьке шампанське є, напевно, найвідомішим ігристим напоєм у світі. Це вино виготовляється із трьох сортів винограду – Піно-меньє, Піно-нуар і Шардоне та лише на території провінції Шампань.
  2. Креман. Франція також славиться креманами – ігристими винами, виготовленими за технологією, подібною до виробництва шампанського. Ці напої можуть називатися креманами лише в тому разі, якщо вони вироблені поза регіоном Шампань. Різні провінції Франції виробляють кремани зі своїх сортів винограду.

Італійські вина

Без сумніву, в кожному солідному супермаркеті представлені наступні види.

  1. Просекко. Цей ігристий напій виробляється лише з сорту винограду Глер і методом танка. Просекко відзначається освіжаючим смаком і ароматом з нотками фруктів і квітів і часто вживається як аперитив або на вечірках.
  2. Франчакорта. Це ігристе вино виробляється у Ломбардії з використанням сортів винограду Піно-блан, Піно-нуар і Шардоне методом шампанізації.
  3. Асті. Інше італійське ігристе вино виготовляється з винограду сорту Москато Біанко. Це солодке вино з характерним ароматом меду і стиглого персика.

Інші напої з Німеччини та Іспанії

Не можна не згадати і наступні варіанти.

  1. Зект (Sekt) (Німеччина). В Німеччині виробляють своє ігристе вино, відоме як зект. Цей напій створюється з винограду з вираженою кислотністю і подається до темного льоху для подальшого бродіння. Зект виготовляється з різних сортів винограду, але завжди виглядає, наче звичайне біле вино.
  2. Кава (Cava) (Іспанія). Іспанське ігристе вино, яке виробляється методом, аналогічним до шампанізації, з використанням сортів винограду, таких як Парельяда, Макабео і Ксарелло. Кава має легкий смак і цитрусовий аромат, а солодкі види цього напою є особливо популярними.

Як розрізнити ігристе вино від шампанського?

Налийте вино і шампанське в окремі келихи і залиште їх протягом години. У якісному шампанському бульбашки будуть продовжувати активно підніматися вгору через цей час. У випадку ігристого вина, бульбашки швидко зникнуть, але смак напою залишиться насиченим і таким самим, як і в справжнього шампанського.

П’яність напою відзначається тривалістю збереження бульбашок в келиху. Справжнє шампанське може залишитися без пробки на добу, і газування в ньому не зникне.

У розгорнутому асортименті ви можете знайти різноманітні види оригінальних ігристих вин, доступних за наступним посиланням: www.atbmarket.com.

Перейти до панелі інструментів