04.05.2024
Новини Промо

Які вікна краще поставити, щоб взимку було тепло?

Постійне збільшення цін на енергоносії та більш холодні зими змушують нас задуматися про те, як підтримувати тепло в наших будинках. Вибір правильної моделі вікна допоможе вам зменшити витрати на опалення. Вікна ПВХ є найкращим вибором. Вони довговічні, дешеві та невибагливі до догляду. Відмовтеся від помпезних архітектурних проєктів із вікнами від підлоги до стелі, якщо ви тільки починаєте будувати будинок і економія енергії є пріоритетом. Склопакет значно впливає на його опір теплопередачі, оскільки він займає значну площу вікна. Він залежатиме від теплофізичних властивостей прозорих і непрозорих матеріалів.

Товщина склопакета та кількість камер впливають на його здатність зберігати тепло. Найкраще для українських зим підходять двокамерні вироби товщиною від 32 мм. Щоб покращити теплоізоляцію, сучасні склопакети робляться з енергоощадного скла. Усередині їхньої поверхні знаходиться найтонший шар оксидів металів, саме він запобігає виходу теплового випромінювання з будинку. Однокамерні склопакети з використанням енергоощадних технологій краще утримують тепло, ніж традиційні двокамерні. Три- або п’ятикамерний профіль – найкращий вибір для холодних зим.

Як підібрати енергоощадні вікна?

Правильно підібрані склопакети здатні істотно поліпшити теплоізоляцію і знизити витрати на опалення повітря. Якщо ви шукаєте баланс ціна-якість, зверніть увагу на вікна aluplast. Ось ключові фактори, які потрібно враховувати під час купівлі вікон:

  1. Рівень теплоізоляції. U-фактор визначає теплопровідність скла і рами. Чим він нижчий, тим більше тепла залишається в будинку і не виходить через вікна.
  2. Сонцезахисне покриття. Воно більш корисне влітку, оскільки контролює проникнення сонячного тепла і знижує цим навантаження на кондиціонер.
  3. Кількість камер у склопакеті. Моделі вікон з подвійним або потрійним склінням мають повітряні камери між шарами скла, які зберігають тепло. Чим більше таких камер, тим краща ефективність склопакета.
  4. Структура рами. Конструкція склопакета має значення. Обирайте рами з високою теплоізоляцією та мінімальними теплопровідними мостами.

Перевірте, чи є на вікнах спеціальні маркування, які позначають енергоефективність, наприклад, Energy Star (у США) або аналогічні символи в інших країнах. Що стосується ціни, то більш ефективні якісні склопакети обійдуться дорожче, проте вони гарантовано окупляться завдяки зниженню енерговитрат у майбутньому. Якщо у вас залишилися питання стосовно вибору вікон, проконсультуйтеся з фахівцями, які допоможуть підібрати відповідні склопакети для вашого конкретного будинку і потреб. Правильно обрані та встановлені вікна підвищують комфорт проживання в будинку, а також знижують витрати на опалення та охолодження.

Перейти до панелі інструментів