08.09.2024
Новини

Ікону, написану кременчанином, подарували Ентоні Блінкену

Ікону Архістратига Михаїла, яку у рамках проєкту ArtArmor написав кременчанин Андрій Охоцький, подарували Держсекретареві США Ентоні Блінкену. Це не звичайна ікона, вона створена на плиті з бронежилету, яка врятувала життя українського воїна, – розповідають в ArtArmor.

“Нещодавній візит Держсекретаря США Ентоні Блінкена до України є важливим як для країни в цілому, так і для благодійного мистецького проєкту ArtArmor зокрема. Ікона з колекції проєкту, створена на плиті з бронежилету, стала подарунком для шановних американських високопосадовців і в їх обличчі — всього американського народу.

Ми вдячні громадянам США та представникам влади за допомогу Україні — мова навіть не просто про двопартійну підтримку, а про загальнонаціональну єдність. Американці різних політичних поглядів, різних вірувань, статі та віку підтримують Україну, і це додає сил і впевненості кожному хто бʼється сьогодні за нашу свободу.

Нехай ікона Архістратига Михаїла, написана на бронеплиті, що врятувала життя, буде символом незламності, та надихає наших друзів із США, аби разом продовжувати боротьбу зі злом”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Андрій Охоцький – художник родом з Кременця, який живе та працює у Києві, створив серію унікальних ікон на використаних плитах з бронежилетів.

 

Перейти до панелі інструментів