08.05.2024
Новини

Зухвалий злочин у Кременці: рецидивіст побив військового і відібрав у нього автомат

Другий день поспіль у Кременці обговорюють зухвалий та резонансний злочин. Там неодноразово судимий рецидивіст побив військового, відібрав у нього зброю і розгулював містом з автоматом. Деталі операції із затримання розповів т. в. о. начальника поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.

“Учора вперше за два місяці моєї служби на Тернопільщині довелося вводити спеціальні поліцейські операції «Сирена» та «Грім». Причина – озброєний злочинець, який у Кременці побив військовослужбовця та відібрав у нього автомат.

Фігурант – неодноразово судимий за насильницькі злочини – грабунки, розбої, крадіжки.
Зловмисник, мабуть, відчув себе героєм фільму: у бронежилеті з викраденою зброєю розгулював містом, а потім заховався у будинку, де побив співмешканку та двох її малолітніх дітей.
Поліцейські встановили місце, де перебував озброєний злочинець, оточили його та за силової підтримки спецпризначенців КОРДу провели операцію по його затриманню.

Правоохоронці вилучили у нападника автомат, бронежилет та інші речі потерпілого. Підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому інкримінують ч. 3 ст. 262 Кримінального кодексу України – заволодіння вогнепальною зброєю шляхом розбою.

І найважливіше, спецоперація завершилася успішно – без жертв. Дякую місцевим поліцейським, оперативникам, спецпризначенцям за професійні дії та позитивний результат у роботі”, – зазначив очільник обласної поліції.

Перейти до панелі інструментів