08.05.2024
Новини Оперативно

Величезна вирва біля дитсадку, вибиті вікна, троє загиблих: наслідки російської атаки у сусідніх областях

Сьогодні вранці росія завдала одного з наймасштабніших ракетних ударів по території Західної України. З 28-ми випущених по Україні ракет наші Повітряні сили знищили 16. Серед них – Х-101/Х-555, «Калібр».

У Луцьку російські ракети знищили підприємство. Станом на ранок відомо про трьох загиблих.

“Перебуваю на місці події. На жаль, внаслідок влучання маємо жертви. Станом на зараз загинуло 3 осіб. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні.Співчуваємо рідним та близьким. Більше інформації згодом”, – сказав Юрій Погуляйко, голова Волинської ОВА.

У Львові ракети понівечили житловий квартал. Зокрема, знищили дитячий садочок – замість павільйону у дворі вирва глибиною 9 метрів і діаметром у 20 метрів. Вибиті вікна, понищений фасад. Також уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки. Там зайнялися верхні поверхи будинку.

“Пошкоджено більше ста помешкань, вибито понад 500 вікон. 4 людини отримують медичну допомогу. Загрози життю не має.На щастя, без жертв. На жаль, багато шкоди”, – каже Андрій Садовий, міський голова Львова.

На Прикарпатті працювала ППО. Уламки впали на приватне подвір’я. Постраждалих немає, повідомила начальниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Також внаслідок сьогоднішньої атаки у Дніпрі знищено підприємство і спортивний комплекс. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

“Важливий спортивний об’єкт для Дніпра. Тут приймали всеукраїнські змагання. Займалися діти. Сьогодні, окрім підприємства, російські ракети понівечили і його. Там вилетіли вікна, побитий фасад та внутрішня стіна. Знову страждає цивільна інфраструктура. Болотяні нищать все, що так старанно створювали українці. Щодо промислового об’єкту, то пожежу там вже загасили”, – повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Під прицілом також опинилася Черкащина.

“Серед уражених об’єктів – територія медзакладу.
Пошкоджені також мережі водо- і теплопостачання. Частина міста наразі без води”, – кажуть у Черкаській ОВА.

Перейти до панелі інструментів