29.04.2024
Новини Оперативно

Посадовця військкомату Тернополя, який допомагав ухилянтам, звільнили і відправили на фронт

Групі осіб, серед яких є посадовець військкомату, уже повідомили про підозру. Їм інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України, йдеться у повідомленні пресслужби Офісу генпрокурора України.

“За даними слідства, підозрювані виготовляли для охочих ухилитись від мобілізації жителів Тернопільщини фіктивні документи, які надають право на безперешкодний перетин державного кордону.

Свої послуги вони оцінили від 3000 доларів США з однієї людини.

Правоохоронці викрили підозрюваних під час отримання 6000 доларів США та передачі «замовнику» тимчасових посвідчень військовозобов’язаних і довідок військово-лікарських комісій”, – кажуть в ОП.

Під час більше десятка санкціонованих обшуків у помешканнях та автомобілях підозрюваних виявлено та вилучено документи, штампи, печатки, грошові кошти та інші речові докази, які скеровані на експертизу.

Наразі трьом учасникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, а посадовець ТЦК звільнений із займаної посади та переміщений по службі до військової частини бойового складу на Сході країни.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР НП України.

Перейти до панелі інструментів