23.10.2024
Новини

Кількість ДТП на “смертельному” Чистилівському перехресті зменшилась: головне з брифінгу патрульної поліції

Кількість ДТП на Чистилівському перехресті, яке раніше називали “смертельним” через численні аварії, зменшилась. Про це на брифінгу для ЗМІ розповів начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

“Дійсно, на Чистилівському перехресті для зменшення аварій було вжито багато заходів насамперед зміна дорожніх знаків… бачити їх заважали то бігборди, чи дерева… Це все позабирали”, – каже Богдан Шевчук.

Також у цій ділянці встановили дорожні знаки в зеленому обрамленні, нанесли нову розмітку, біля під’їздів до Чистилівського перехрестя встановили додаткові дорожні знаки з необхідністю зменшення швидкості.

За словами начальника УПП в Тернопільській області, зараз розробляють проєкт реконструкції цього перехрестя. Тут планують зробити дворівневу розв’язку, схожу на ту, яка встановлена на Гаївському мості.

Найбільше ДТП там траплялись у 2021 році через нерозуміння водіїв, хто має проїжджати першим, а хто має поступитися дорогою, тому що на цій ділянці декілька разів змінювали організацію дорожнього руху. Зараз там встановлені додаткові знаки, зокрема, дублюючі. Порівнюючи з попередніми роками, зараз на Чистилівському перехресті такої аварійності не спостерігається, підсумував Богдан Шевчук.

Також на брифінгу розповідали загальну статистику з ДТП від початку року. Зокрема, з 1 січня на території області зареєстрували 1060 ДТП, з них 263 – з постраждалими. Це на 4% більше, ніж за аналогічний період 2022 року. Кількість летальних випадків також зросла.

Пік аварійності припадає на 12 та 17 годину дня. Для зменшення випадків ДТП УПП працює спільно з міською радою, іншими органами влади області та балансоутримувачами, змінюючи організацію дорожнього руху, пішохідні переходи у тих місцях, де аварії стаються найчастіше.

Старший інспектор з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Віталій Тищук зазначив, що в області є 22 місця концентрації ДТП. 6 з них – на автомобільних дорогах державного значення. Зокрема, на дорозі М-19 – це поворот на Збараж і поворот на Байківці, на трасі М-30 – в районі аеропорту і в селі Байківці. На усіх ділянках концентрації ДТП спільно з балансоутримувачем здійснюють обстеження і вживають інші заходи для зміни організації дорожнього руху.

Перейти до панелі інструментів