Соковиті і дуже хрусткі: рецепт маринованих кабачків, які ви з’їсте ще до початку зими

Розпочався сезон закруток. Радимо спробувати рецепт маринованих кабачків, які неодмінно вас підкорять своїм неперевершеним смаком і ароматом. Кабачки в ароматному маринаді зберігають свою хрусткість та свіжість, а також набувають цікавого смакового відтінку.

Один з головних секретів цього рецепту – правильний вибір кабачків. Варто обирати молоді, свіжі овочі з гладкою шкіркою та маленькими насіннями. Ці характеристики забезпечать максимальну соковитість і ніжність після маринування.

Маринад для цих кабачків – справжня смакота. Спеції, часник, оцет і трохи цукру створюють неповторний букет смаку, який гармонійно поєднується зі свіжістю кабачків. Аромат маринаду заповнить вашу кухню і подарує вам відчуття справжнього літа, навіть коли за вікном холодна погода.

Мариновані кабачки – це справжня розкіш для вашого столу і гарантовано викличуть захват і подив ваших гостей. Радимо готувати декілька порцій, бо однієї до зими точно не вистачить.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • сіль – 1 ст. ложка з чубком;
  • цукор – 2-3 ст. л;
  • олія – 1 склянка;
  • оцет – 0,5 склянки;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • мелений чорний перець – 0,5 ст.л;
  • кріп – за смаком.

Приготування:

  1. Кабачки нарізати брусками, як на фото.
  2. Нарізати кріп, почистити часник.
  3. Змішати всі інші інгредієнти, додати до нарізаних кабачків і перемішати. Залишити на 3 години, щоб виділився сік. Час від часу перемішувати.
  4. Залежно від кабачків може знадобитися більше часу для маринування, адже рідини має бути достатньо, щоб покрити усі шматочки в банці.
  5. Помити скляні банки, не стерилізувати додатково.
  6. Залити у вимиті банки суміш, варити протягом 7 хвилин після закипання.

Далі банки закатати, перевернути закутати і залишити у такому вигляді на 2-3 дні. Потім перенести банки у прохолодне темне місце. Виходить близько 4 півлітрових баночок.

About the author

пожежа
trending_flat
Вогонь міг перекинутись на щільну забудову: у Почаєві ледь не сталося біди

У Почаєві сталася пожежа, яка могла наробити великої біди людям. Та, на щастя, трагедії не сталося. Про це розповіли у ГУ ДСНС у Тернопільській області. Існувала загроза, що полум'я перекинеться на інші будівлі, розташовані поруч. "О 14:44 виникла пожежа закинутої житлової будівлі в місті Почаїв на Кременеччині. Існувала загроза перекидання полум’я на щільну забудову поруч. Зусиллями надзвичайників пожежу ліквідовано, а від вогню врятовано 5 будівель, розташованих поруч", - йдеться у повідомленні.  

Шопка
trending_flat
Сім’я виростила ялинку та віддала її для громади на свята на Тернопільщині

У Підгороднянській громаді встановили головну новорічну ялинку та шопку. Дерево для свят надала місцева родина зі свого двору. Ялинку та шопку прикрасили працівники КП "Підгороднянське" разом із фахівцями "Центру культури, дозвілля, туризму та спорту", повідомляється на сторінці громади. Святкову атрибутику встановили напередодні Дня Святого Миколая. Декорації стоятимуть до завершення зимових свят. Пухнасту красуню для громади подарувала родина Коцур із села Підгороднє. Павло, Ірина та Мартуся Коцур виростили дерево у власному господарстві. Представники громади подякували родині за щедрість. Масових заходів цього року не планують. Винятком стануть лише невеликі програми для дітей.

пиво
trending_flat
Творець легендарного “Жигулівського” народився на Тернопільщині: тепер його спадщину відроджують у Козові

У селищі Козова на Тернопільщині варять пиво, яке тримає в собі історію цілої епохи. Тут народився Альфред фон Вакано - австрійський дворянин, який подарував світу легендарне "Жигулівське" пиво і заснував найбільшу броварню в Росії. Сьогодні в його рідному місті місцевий підприємець Володимир Ярема, засновник "Козівської  ремісничої броварні", відроджує древні пивоварні традиції. Тож розповідаємо, як у Козові повертають автентичний смак Галичини. Австрійський дворянин з Козови, який змінив історію пивоваріння в Росії 12 травня 1846 року в Козові народився Альфред фон Вакано - людина, яка згодом прославила це маленьке містечко на весь світ. Його батько Філіп керував землемірчою експедицією, описував землі Козови, а мати походила з відомого австрійського роду баронів Стедліх. Після повернення до Відня хлопець здобув освіту у Віденській комерційній академії, навіть встиг повоювати в австро-прусській війні 1866 року. У 80-х роках ХІХ століття фон Вакано став першим, хто почав варити […]

пожежа
trending_flat
На Зборівщині виникла пожежа на господарстві

На Тернопільщині виникла пожежа на господарстві. Загорілась господарська будівля. Про це повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Тернопільській області. "1 грудня о 06:18 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про пожежу в селі Грабківці Зборівської територіальної громади. Загоряння виникло в господарській будівлі на площі 16 кв. м. Завдяки злагодженим та професійним діям бійців ДСНС пожежу було оперативно ліквідовано, а будівлю врятовано від повного знищення. З настанням холодів кількість пожеж у житловому секторі та господарських спорудах традиційно зростає. Найчастішими причинами стають порушення правил експлуатації пічного опалення, перевантаження електромережі та необережне поводження з вогнем", - йдеться у повідомленні.

trending_flat
Йому було лише 23. На Щиті повертається доброволець Володимир Демчишин

Йому було лише 23 роки. Він повернувся з-за кордону, аби піти добровольцем на фронт, коли почалось повномасштабне вторгнення росіян. На жаль, життя воїна Володимира Демчишина обірвалось надто рано. Про втрату бійця повідомив очільник Великоберезовицької громади Олег Кохман на своїй сторінці у соцмережах. "Сумна звістка чорною птахою прилетіла у Великогаївську громаду. Кривава війна обірвала життя зовсім юного Володимира Васильовича Демчишина (30.07.2001 р.н) із Великих Гаїв. Йому було лише 23. Володя був одним із тих, хто без вагань став на захист рідної землі. У лави Збройних Сил України хлопець пішов у березні 2024 добровольцем, сумлінно виконував свій обов'язок, обіймаючи посаду старшого стрільця-оператора. Він з тих, хто не знав страху, завжди готовий прикрити побратима і до останнього подиху був вірним присязі. 9 липня 2025 батьки отримали сповіщення, що їх Володя - зник безвісти. Майже 5 місяців болючого очікування тривожили родину та громаду, і […]

Кременецький замок
trending_flat
У Кременці знайшли справу про ката, який урятував цілительку від смерті

У Кременці 1759 року місцевий кат відмовився виконувати вирок суду і втік разом із засудженою. Адвокат з Кременця Віталій Сідоров виявив у архіві справу про звинувачення 34-річної Марцини у чаклунстві. Жінку судили за те, що вона лікувала людей травами без дозволу церкви та тримала вдома наперстянку і полин. Сусіди свідчили, що Марцина лікувала рани незрозумілою маззю, а після її доторку до хворого немовляти дитина одужала. Громада вважала це неприродним. На суді двоє райців запропонували «випробування водою», але суддя Остап Рудзінський відхилив цю пропозицію. Кат Шаркан, відомий своєю суворістю, несподіваної відмовився виконувати вирок. За словами дослідника, коли Марцина сказала: «Я нікого не кривдила. Якщо ви шукаєте винну - знайдіть того, хто вас лякає, а не того, хто лікує», кат поклав на стіл полиновий вузлик. Це означало відмову від виконання вироку. Судді припинили засідання і не оголосили вироку. У документах є запис […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025