
Розпочався сезон закруток. Радимо спробувати рецепт маринованих кабачків, які неодмінно вас підкорять своїм неперевершеним смаком і ароматом. Кабачки в ароматному маринаді зберігають свою хрусткість та свіжість, а також набувають цікавого смакового відтінку.
Один з головних секретів цього рецепту – правильний вибір кабачків. Варто обирати молоді, свіжі овочі з гладкою шкіркою та маленькими насіннями. Ці характеристики забезпечать максимальну соковитість і ніжність після маринування.
Маринад для цих кабачків – справжня смакота. Спеції, часник, оцет і трохи цукру створюють неповторний букет смаку, який гармонійно поєднується зі свіжістю кабачків. Аромат маринаду заповнить вашу кухню і подарує вам відчуття справжнього літа, навіть коли за вікном холодна погода.
Мариновані кабачки – це справжня розкіш для вашого столу і гарантовано викличуть захват і подив ваших гостей. Радимо готувати декілька порцій, бо однієї до зими точно не вистачить.
Інгредієнти:
- кабачки – 1,5 кг;
- сіль – 1 ст. ложка з чубком;
- цукор – 2-3 ст. л;
- олія – 1 склянка;
- оцет – 0,5 склянки;
- часник – 5-6 зубчиків;
- мелений чорний перець – 0,5 ст.л;
- кріп – за смаком.
Приготування:
- Кабачки нарізати брусками, як на фото.
- Нарізати кріп, почистити часник.
- Змішати всі інші інгредієнти, додати до нарізаних кабачків і перемішати. Залишити на 3 години, щоб виділився сік. Час від часу перемішувати.
- Залежно від кабачків може знадобитися більше часу для маринування, адже рідини має бути достатньо, щоб покрити усі шматочки в банці.
- Помити скляні банки, не стерилізувати додатково.
- Залити у вимиті банки суміш, варити протягом 7 хвилин після закипання.
Далі банки закатати, перевернути закутати і залишити у такому вигляді на 2-3 дні. Потім перенести банки у прохолодне темне місце. Виходить близько 4 півлітрових баночок.