27.04.2024
Корисне Новини

Що приготувати з кабачків – ТОП-5 смачних рецептів

Є такий жарт: якщо вам влітку ніхто не запропонував кабачків, значить ви така собі людина. Цей овоч, що прийшов до нас з Північної Америки, давно став популярним в Україні. Він не потребує особливого догляду і завжди щедро родить. Іноді навіть важко придумати, що з нього ще можна приготувати. Тож ми підібрали 5 кращих перевірених рецептів смачних страв та закусок із кабачків.

Кабачки в соєвому соусі

В міру гострі та ароматні — дуже смачна закуска з кабачків за 5 хвилин.

Кабачки, смажені з соєвим соусом і часником, – проста в приготуванні і апетитна закуска, яка смакує як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Кабачки виходять в міру гострими і дуже ароматними!

Інгредієнти (на 2 порції):

  • кабачки – 450 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • крохмаль – 1,5 ч. ложки;
  • цукор – 1,5 ч. ложки;
  • сіль (за бажанням) – за смаком;
  • Олія – ​​30 мл;
  • зелень свіжа для подачі – за смаком, кунжут – для подачі.

Приготування

Готуємо необхідні продукти. Вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою і ніжною м’якоттю. Кабачки вимити і нарізати довгими брусочками приблизно однакової товщини. У розігірту пательню вливаємо олію. Через хвилину викладаємо кабачки. Смажимо 4-5 хвилин, перемішуючи. Часник очищаємо і подрібнюємо. Розводимо крохмаль в соєвому соусі. Додаємо часник, цукор і сіль, перемішуємо. Сіль додавайте обережно, адже соєвий соус вже солоний.

Заливаємо кабачки соєвим соусом з часником, акуратно перемішуємо і відразу знімаємо з плити.
Дрібно нарізаємо зелень і посипаємо кабачки. Додаємо кунжут. Кабачки, смажені з соєвим соусом і часником, готові до подачі. Смачного!

Відбивні з кабачків

Дуже простий і неймовірно смачний рецепт із кабачків. Страва швидко і просто готується, продукти для неї знадобляться найдоступніші, а результат просто приголомшливий. Відбивні з кабачків у сирному паніруванні виходять соковитими, ніжними, з хрусткою скоринкою, а подавати їх будемо з ароматним часниковим соусом.

Інгредієнти:

  • кабачок 2 шт;
  • сир твердих сортів 125 гр;
  • яйце 4 шт;
  • паприка 1 ч.л;
  • приправа “Італійські трави” 1 ч. л;
  • сухарі для панірування 100 г;
  • борошно пшеничне 50 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • олія 70-100 г для смаження.

Соус:

  • сметана 20% жирності 125 г;
  • майонез 50 г;
  • часник 2 зубчика;
  • кріп 30 г.

Приготування

Кабачки нарізаємо вздовж на слайси завтовшки 3-5 мм. Молоточком для відбивних злегка відбиваємо скибочки кабачків боком із товстими зубчиками. Після цієї процедури кабачки краще просмажаться, а їх смак стане ніжнішим і соковитішим у результаті.

Підготовлені кабачки складаємо в миску, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо та залишаємо на столі при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.

Для цього рецепту найкраще підійдуть невеликі за розміром молоді кабачки. Чистити із зовсім не обов’язково, насіння видаляти також не потрібно.

Для паніровки панірувальні сухарі змішуємо з борошном.

В окремій мисці збовтуємо яйця з паприкою, приправою «Італійські трави», додаємо сіль та мелений перець за смаком. Сир натираємо на дрібній тертці та змішуємо з яйцями.

Для панірування та кляру беріть такий посуд, щоб зручно було обвалювати та вмочувати досить довгі скибочки овочів.

На сковороді розігріваємо невелику кількість олії.

Кожну скибочку кабачка обвалюємо в паніровці із сухарів, потім добре обмочуємо в клярі і викладаємо на розігріту сковороду. Смажимо відбивні з кабачків на невеликому вогні з двох боків до золотистої скоринки.

Обсмажені відбивні з кабачків знімаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.

Для соусу змішуємо майонез, сметану, додаємо дрібно нарізану зелень свіжого кропу та пропущений через прес часник. Все перемішуємо і подаємо на стіл разом із кабачками.

Кабачки як гриби

Такі кабачки ви ще не коштували: швидко і смачно!

У цих кабачків смак практично, як у грибочків по-корейськи. Пікантна заправка додасть страві гостроти і неповторний аромат. Вся ваша родина буде задоволена, поласувавши такими незвичайними і смачними кабачками. І наступного разу ви захочете приготувати подвійну порцію.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • паприка – 1 чайна ложка;
  • борошно – 1 столова ложка;
  • соняшникова олія – 1 столова ложка;
  • соєвий соус – 1 столова ложка;
  • гірчиця – 0,5 чайної ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • приправа для шашлику – на ваш смак;
  • кріп – на ваш смак.

Приготування

Кабачок миємо, чистимо і нарізаємо вздовж смужками. Ріжемо поперек соломкою.

Відправляємо нарізані кабачки в об’ємну скляну миску. Посипаємо їх паприкою і борошном. Ретельно перемішуємо суміш.

Поливаємо сковорідку олією, розжарюємо і викладаємо туди наші кабачки в борошні і паприці. Обсмажуємо їх, помішуючи, на сильному полум’ї до появи золотистої скоринки.

Беремо мисочку, кладемо туди соєвий соус, гірчицю, натираємо на дрібній тертці часник, солимо, всипаємо приправу для шашлику і дрібно нарізаний кріп. Ретельно перемішуємо.
Викладаємо кабачки в скляну миску, додаємо туди приготовану заправку. Старанно перемішуємо.

Прекрасна літня страва готова!

Салат з кабачками по східному

Ще одна чудова літня закуска з кабачками, яка нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт;
  • сіль – 5 г.

Настоюємо 20 хвилин у друшляку, що стекла зайва рідина. Тим часом готуємо решту складу салату:

  • петрушка – 20 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • морква – 2 шт;
  • гриби – 100 г;
  • солодкий перець, червоний – 1 шт;
  • солодкий перець, жовтий – 1 шт;
  • гостра паприка – 4 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • оцет – 5 мл;
  • чорний перець – 3 г;
  • коріандр – 5 г;
  • цукор – 7 г;
  • кунжут – 10 г;
  • соєвий соус – 10 мл.

На пательні підсмажуємо моркву, цибулю, перець і гриби. Потім перемішуємо все, заправляємо спеціями, часником і соєвим соусом. Маринуємо 3 години. Готовий салат посипаємо кунжутом.

Мариновані кабачки до м`яса

Мариновані кабачки зі свіжою зеленню і зеленою цибулею, будуть прекрасним доповненням до різних м’ясних страв на пікніку або до вечері.

Інгредієнти:

  • кабачки, огірки, морква по 2 шт;
  • кріп і зелена цибуля по хорошому пучку;
  • часник, 2 зубчики;
  • кунжут обсмажений, 1 ст.л;
  • оцет яблучний, 80 мл;
  • олія, 60 мл;
  • перець чилі за смаком;
  • сіль, 1 ч.л;
  • перець і спеції;
  • цукор, 0.5 ч.л.

Приготування

Кабачки і моркву тремо на тертці для корейської моркви. Огірки теж тремо таким чином.
Ріжемо кріп і зелену цибулю, змішуємо з кабачками, морквою, огірками, пропущеним через прес часником і олією, оцтом, чилі, сіллю. Всю масу добре вимішуємо і перекладаємо в банку, трамбуємо і заливаємо соком.

Відправляємо в холодильник на 4 години настоюватися. Періодичні перевертаємо банку, щоб маринад просочував овочі.

Салат виходить свіжим, хрустким, дуже ароматним і смачним, для шашлику дуже вдале доповнення. При подачі посипаємо обсмаженим кунжутом. Смачного!

Чим корисні кабачки? 5 переконливих причин їх вживати

  1. Дуже ніжна м’якоть кабачків, яка містить харчові волокна, важливі для травлення. Кабачки, приготовлені у вигляді запіканок, суфле або на пару, можна вживати навіть під час загострення проблем з травленням (в тих випадках, коли потрібна медична дієта).
  2. Містять калій, який потрібен для роботи серцевого м’яза, а також при відновленні після хвороб.
  3. Ще одна велика перевага, яку має кабачок –користь для нервової системи, адже він містить важливе для її здоров’я поєднання вітаміну В6 і магнію.
  4. Всього 100 г кабачка забезпечують 100% денної потреби у кремнії. Цей компонент бере участь у виробленні колагену в організмі. Колаген відповідає за пружність шкіри і здоров’я суглобів.
  5. Ще одна перевага і користь кабачків – вміст кобальту. Цей мікроелемент бере участь в обміні речовин і синтезі амінокислот, а також потрібен для здоров’я підшлункової залози.
Перейти до панелі інструментів