Що приготувати з кабачків – ТОП-5 смачних рецептів

Є такий жарт: якщо вам влітку ніхто не запропонував кабачків, значить ви така собі людина. Цей овоч, що прийшов до нас з Північної Америки, давно став популярним в Україні. Він не потребує особливого догляду і завжди щедро родить. Іноді навіть важко придумати, що з нього ще можна приготувати. Тож ми підібрали 5 кращих перевірених рецептів смачних страв та закусок із кабачків.

Кабачки в соєвому соусі

В міру гострі та ароматні — дуже смачна закуска з кабачків за 5 хвилин.

Кабачки, смажені з соєвим соусом і часником, – проста в приготуванні і апетитна закуска, яка смакує як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Кабачки виходять в міру гострими і дуже ароматними!

Інгредієнти (на 2 порції):

  • кабачки – 450 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • крохмаль – 1,5 ч. ложки;
  • цукор – 1,5 ч. ложки;
  • сіль (за бажанням) – за смаком;
  • Олія – ​​30 мл;
  • зелень свіжа для подачі – за смаком, кунжут – для подачі.

Приготування

Готуємо необхідні продукти. Вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою і ніжною м’якоттю. Кабачки вимити і нарізати довгими брусочками приблизно однакової товщини. У розігірту пательню вливаємо олію. Через хвилину викладаємо кабачки. Смажимо 4-5 хвилин, перемішуючи. Часник очищаємо і подрібнюємо. Розводимо крохмаль в соєвому соусі. Додаємо часник, цукор і сіль, перемішуємо. Сіль додавайте обережно, адже соєвий соус вже солоний.

Заливаємо кабачки соєвим соусом з часником, акуратно перемішуємо і відразу знімаємо з плити.
Дрібно нарізаємо зелень і посипаємо кабачки. Додаємо кунжут. Кабачки, смажені з соєвим соусом і часником, готові до подачі. Смачного!

Відбивні з кабачків

Дуже простий і неймовірно смачний рецепт із кабачків. Страва швидко і просто готується, продукти для неї знадобляться найдоступніші, а результат просто приголомшливий. Відбивні з кабачків у сирному паніруванні виходять соковитими, ніжними, з хрусткою скоринкою, а подавати їх будемо з ароматним часниковим соусом.

Інгредієнти:

  • кабачок 2 шт;
  • сир твердих сортів 125 гр;
  • яйце 4 шт;
  • паприка 1 ч.л;
  • приправа “Італійські трави” 1 ч. л;
  • сухарі для панірування 100 г;
  • борошно пшеничне 50 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • олія 70-100 г для смаження.

Соус:

  • сметана 20% жирності 125 г;
  • майонез 50 г;
  • часник 2 зубчика;
  • кріп 30 г.

Приготування

Кабачки нарізаємо вздовж на слайси завтовшки 3-5 мм. Молоточком для відбивних злегка відбиваємо скибочки кабачків боком із товстими зубчиками. Після цієї процедури кабачки краще просмажаться, а їх смак стане ніжнішим і соковитішим у результаті.

Підготовлені кабачки складаємо в миску, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо та залишаємо на столі при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.

Для цього рецепту найкраще підійдуть невеликі за розміром молоді кабачки. Чистити із зовсім не обов’язково, насіння видаляти також не потрібно.

Для паніровки панірувальні сухарі змішуємо з борошном.

В окремій мисці збовтуємо яйця з паприкою, приправою «Італійські трави», додаємо сіль та мелений перець за смаком. Сир натираємо на дрібній тертці та змішуємо з яйцями.

Для панірування та кляру беріть такий посуд, щоб зручно було обвалювати та вмочувати досить довгі скибочки овочів.

На сковороді розігріваємо невелику кількість олії.

Кожну скибочку кабачка обвалюємо в паніровці із сухарів, потім добре обмочуємо в клярі і викладаємо на розігріту сковороду. Смажимо відбивні з кабачків на невеликому вогні з двох боків до золотистої скоринки.

Обсмажені відбивні з кабачків знімаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.

Для соусу змішуємо майонез, сметану, додаємо дрібно нарізану зелень свіжого кропу та пропущений через прес часник. Все перемішуємо і подаємо на стіл разом із кабачками.

Кабачки як гриби

Такі кабачки ви ще не коштували: швидко і смачно!

У цих кабачків смак практично, як у грибочків по-корейськи. Пікантна заправка додасть страві гостроти і неповторний аромат. Вся ваша родина буде задоволена, поласувавши такими незвичайними і смачними кабачками. І наступного разу ви захочете приготувати подвійну порцію.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • паприка – 1 чайна ложка;
  • борошно – 1 столова ложка;
  • соняшникова олія – 1 столова ложка;
  • соєвий соус – 1 столова ложка;
  • гірчиця – 0,5 чайної ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • приправа для шашлику – на ваш смак;
  • кріп – на ваш смак.

Приготування

Кабачок миємо, чистимо і нарізаємо вздовж смужками. Ріжемо поперек соломкою.

Відправляємо нарізані кабачки в об’ємну скляну миску. Посипаємо їх паприкою і борошном. Ретельно перемішуємо суміш.

Поливаємо сковорідку олією, розжарюємо і викладаємо туди наші кабачки в борошні і паприці. Обсмажуємо їх, помішуючи, на сильному полум’ї до появи золотистої скоринки.

Беремо мисочку, кладемо туди соєвий соус, гірчицю, натираємо на дрібній тертці часник, солимо, всипаємо приправу для шашлику і дрібно нарізаний кріп. Ретельно перемішуємо.
Викладаємо кабачки в скляну миску, додаємо туди приготовану заправку. Старанно перемішуємо.

Прекрасна літня страва готова!

Салат з кабачками по східному

Ще одна чудова літня закуска з кабачками, яка нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт;
  • сіль – 5 г.

Настоюємо 20 хвилин у друшляку, що стекла зайва рідина. Тим часом готуємо решту складу салату:

  • петрушка – 20 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • морква – 2 шт;
  • гриби – 100 г;
  • солодкий перець, червоний – 1 шт;
  • солодкий перець, жовтий – 1 шт;
  • гостра паприка – 4 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • оцет – 5 мл;
  • чорний перець – 3 г;
  • коріандр – 5 г;
  • цукор – 7 г;
  • кунжут – 10 г;
  • соєвий соус – 10 мл.

На пательні підсмажуємо моркву, цибулю, перець і гриби. Потім перемішуємо все, заправляємо спеціями, часником і соєвим соусом. Маринуємо 3 години. Готовий салат посипаємо кунжутом.

Мариновані кабачки до м`яса

Мариновані кабачки зі свіжою зеленню і зеленою цибулею, будуть прекрасним доповненням до різних м’ясних страв на пікніку або до вечері.

Інгредієнти:

  • кабачки, огірки, морква по 2 шт;
  • кріп і зелена цибуля по хорошому пучку;
  • часник, 2 зубчики;
  • кунжут обсмажений, 1 ст.л;
  • оцет яблучний, 80 мл;
  • олія, 60 мл;
  • перець чилі за смаком;
  • сіль, 1 ч.л;
  • перець і спеції;
  • цукор, 0.5 ч.л.

Приготування

Кабачки і моркву тремо на тертці для корейської моркви. Огірки теж тремо таким чином.
Ріжемо кріп і зелену цибулю, змішуємо з кабачками, морквою, огірками, пропущеним через прес часником і олією, оцтом, чилі, сіллю. Всю масу добре вимішуємо і перекладаємо в банку, трамбуємо і заливаємо соком.

Відправляємо в холодильник на 4 години настоюватися. Періодичні перевертаємо банку, щоб маринад просочував овочі.

Салат виходить свіжим, хрустким, дуже ароматним і смачним, для шашлику дуже вдале доповнення. При подачі посипаємо обсмаженим кунжутом. Смачного!

Чим корисні кабачки? 5 переконливих причин їх вживати

  1. Дуже ніжна м’якоть кабачків, яка містить харчові волокна, важливі для травлення. Кабачки, приготовлені у вигляді запіканок, суфле або на пару, можна вживати навіть під час загострення проблем з травленням (в тих випадках, коли потрібна медична дієта).
  2. Містять калій, який потрібен для роботи серцевого м’яза, а також при відновленні після хвороб.
  3. Ще одна велика перевага, яку має кабачок –користь для нервової системи, адже він містить важливе для її здоров’я поєднання вітаміну В6 і магнію.
  4. Всього 100 г кабачка забезпечують 100% денної потреби у кремнії. Цей компонент бере участь у виробленні колагену в організмі. Колаген відповідає за пружність шкіри і здоров’я суглобів.
  5. Ще одна перевага і користь кабачків – вміст кобальту. Цей мікроелемент бере участь в обміні речовин і синтезі амінокислот, а також потрібен для здоров’я підшлункової залози.

About the author

герой
trending_flat
“Його подвиг – це історія про мужність, самовідданість та безмежну любов до своєї країни”: Тернопільщина втратила молодого бійця

Чортківщина в скорботі, адже втратила свого молодого захисника Івана Попика. 17 жовтня 2024 року під час виконання бойового завдання біля села Єлизаветівка Покровського району Донецької області загинув Іван - житель села Капустинці Чортківського району Тернопільської області. Військовий був стрільцем-снайпером у 2-му аеромобільному відділенні 3-го аеромобільного взводу 4-ї аеромобільної роти військової частини А0224. Він віддав своє життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Про це повідомили у групі "Наш край - Чортківщина". "Україна знову втратила одного зі своїх найкращих синів. На фронті загинув Іван Попик – випускник Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу Західноукраїнського національного університету. Ця трагічна новина болем відгукнулася в серцях усіх, хто знав Івана, і стала черговим нагадуванням про жахливу ціну, яку платить наша країна за свою свободу. Його подвиг – це історія про мужність, самовідданість та безмежну любов до своєї країни. Іван Попик віддав найцінніше – своє […]

негода
trending_flat
Вода на порозі, а замість городу – озеро: наслідки негоди на Тернопільщині

На Тернопільщині протягом доби негода наробила біди людям. Зокрема затопила житлові будинки, її наслідки ліквідовували рятувальники.  На Лановеччині у селі Влащинці після сильного дощу підтопило два приватні будинки. Надзвичайники відкачали воду за допомогою мотопомпи. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Тернопільській області. Читайте також: Підтопило дорогу, городи та домоволодіння. Негода наробила сильної біди на Тернопільщині (фото, відео) Також 3 червня гроза з громом у селі Синява перетворили людські городи на озера, а у Чернихівцях частково обвалився міст.

ДБР
trending_flat
У Тернополі працівник ТЦК завдав 320 тисяч збитків державі

На Тернопільщині вручили підозру працівнику ТЦК. Чоловік завдав збитків у розмірі 320 тисяч гривень.   Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовослужбовцю Тернопільського обласного ТЦК та СП за службову недбалість, що призвела до значних збитків під час воєнного стану. Про це повідомили в Теруправлінні ДБР у Львові. Слідство встановило, що у травні-липні 2022 року підозрюваний, будучи начальником продовольчого забезпечення, оформлював накладні на видачу харчів військовим, які фактично не проходили службу. В результаті таких дій було безпідставно видано продовольство на понад 3 тисячі осіб, що завдало державі збитків на суму майже 320 тисяч гривень. Через недбалість посадовця, частина продуктів, замість того, щоб потрапити до захисників, які їх потребували, опинилася на смітнику. Наразі слідчі ДБР вживають заходів для відшкодування завданих збитків. Читайте також: СБУ та ДБР проводили масштабну операцію: кого затримали у Тернополі "Дії військовослужбовця кваліфіковано за ч. 4 ст. 425 Кримінального […]

герой
trending_flat
На Покровському напрямку загинув захисник з Тернопільщини Іван Березнюк

На Чортківщині прощатимуться із захисником Іваном Березюком, який боронив українську землю від загарбників.  Загинув воїн 3 червня 2025 року під час виконання бойового завдання із стримування військової агресії російської федерації в районі н.п.Новоекономічне Покровського району Донецької області. Про це повідомили у фейсбук-групі "Наш край - Чортківщина". "Звістка про смерть українських захисників завжди є важкою і болісною… Ще один український військовий, ще один наш земляк, що воював за мир та свободу нашої країни, пішов від нас. Зі скорботою повідомляємо що боронячи державний суверенітет і територіальну цілісність загинув наш земляк, Березюк Іван Ярославович 10.08.1969 року народження, житель села Красне Гримайлівської громади. Світлий спомин про нього назавжди залишиться в наших серцях. Щирі співчуття рідним та близьким нашого славного Героя", - йдеться у дописі. Читайте також: Небесне військо поповнилось ще трьома Героями: загинули Анатолій Панасюк, Василь Ющишин і Захар Венчур

побиття
trending_flat
Били руками та ногами, тягали за волосся: у Тернополі жорстоко познущались з дівчини-підлітка (відео)

У Тернополі підлітки жорстоко побили дівчину. Відео конфлікту поширюють у соціальних мережах.  3 червня в одному із телеграм-каналів з'явилось відео, на якому група підлітків штовхає, тягає за волосся та всіляко ображає дівчину. Працівники Тернопільського районного управління поліції, за допомогою аналітиків кримінального аналізу та інспекторів ювенальної превенції, оперативно встановили особу постраждалої та двох кривдників, які завдали їй тілесних ушкоджень. "За фактом побиття вже розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України, яка стосується хуліганства, вчиненого групою осіб. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років", - повідомляють правоохоронці. У соцмережах повідомляють, що це не перший інцидент з кривдницею. Раніше вона неодноразово била дівчат. Читайте також: За побиття матері тернополянину загрожують громадські роботи, обмеження або позбавлення волі

Світлана Юліанівна ПРИДАТКЕВИЧ
trending_flat
Трагічна втрата для однієї з тернопільських лікарень: померла Світлана Придаткевич

Обірвалось життя працівниці Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні Світлани Придаткевич. На 60 році життя та після важкої хвороби померла сестра медичного ортопедо-травматологічного дитячого відділення з травматологічним пунктом Світлана Юліанівна Придаткевич. Про це повідомили у КНП "Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня". "Адміністрація та весь колектив лікарні висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати близької людини. У цей скорботний час ми поділяємо Ваше горе, підтримуємо та сумуємо разом із Вами. Віримо, що Господь прийме її світлу та щиру душу в Царство Небесне. Світла пам’ять про Світлану Юліанівну назавжди залишиться в серцях колег. Світла пам’ять", - йдеться у повідомленні. Читайте також: Помер шанований священник з Кременеччини Редакція "Терміново" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Світлани. Хай спочиває з миром. Вічна пам'ять.

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А

ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025