04.05.2024
Новини Оперативно

Судитимуть податківця з Тернопільщини, через якого держава втратила десятки мільйонів

Заступник начальника одного з управлінь Державної податкової служби на Тернопільщині не забезпечив повернення державі 32 млн грн, які заборгувало місцеве підприємство-імпортер тютюнової сировини.  Про це повідомляє Теруправління ДБР у Львові.

Підприємство ввозило сировину на пільгових умовах, але після зміни законодавства втратило такі преференції. Протягом 5-ти років комерсанти безпідставно не сплачували акцизний податок та ПДВ. Згодом власники ліквідували підприємство, а усе майно перереєстрували на інше товариство для уникнення арешту активів.

Податківець допустив ліквідацію підприємства із борговими зобов’язаннями, через що держбюджет втратив 32 млн грн. Обвинувальний акт направлено до суду.

Податківець мав не допустити ліквідації підприємства із борговими зобов’язаннями перед державою. Однак жодних дій для блокування оборудки він не вчинив, через що держбюджет втратив 32 млн грн.

Посадовець обвинувачується у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Чиновника відсторонили від виконання обов’язків, також суд обрав йому запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Готуються обвинувальні акти в ухиленні від сплати податків двом директорам і власнику вже ліквідованого підприємства (ч. 3 ст. 212 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

 

Перейти до панелі інструментів