08.09.2024
Новини

“Я морально знищив себе”: заступнику Труша Ігорю Дем’янчуку обрали запобіжний захід

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи щодо Ігоря Дем’янчука, заступника начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша, якого НАБУ звинувачує у хабарництві.

Нагадаємо, що Михайла Головка, а також двох заступників Труша Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука спіймали “на гарячому”, при отриманні неправомірної вигоди. За даними слідства, затримані вимагали майже 2,4 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

З власних джерел “Терміново” стало відомо, що обвинувачення просило взяти Ігоря Дем’янчука під варту з можливістю застави у розмірі 10 млн грн.

Ігор Дем’янчук каже: “Я себе морально знищив….Я хочу зізнатися, я за 2022 рік більше тисячі разів вимагав у підприємців, щоб вони надавали свої авто, водія, кошти водію, на те, щоб відвести зброю, військовослужбовців, щоб надали приміщення та сплатили за електрику”. Проте цю справу називає “вирваною з контексту”, каже, що не має жодного впливу, бо служить в ЗСУ.

Також Дем’янчук зазначає, що не знає, “звідки кошти такі буде брати” і просить суд врахувати всі викладені ним факти і надати можливість йому продовжувати військові обов’язки, тобто не позбавляти його волі. Обіцяв, що надаватиме всі факти та сприятиме слідству.

Клопотання обвинувачення суд задовольнив частково, призначивши Ігорю Дем’янчуку заставу у розмірі 805 200 грн або 2 місяці арешту.

“У разі внесення застави на підозрюваного покладаються обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та суду;
  • не відлучатися із Тернополя та Тернопільської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний засіб контролю”, – йдеться у повідомленні Вищого антикорупційного суду України.
Перейти до панелі інструментів