27.07.2024
Новини

Чорна хмара нависла над громадою: Лановеччина за тиждень втратила 6 Героїв

Юрій Машта, Володимир Денисюк, Олександр Гуцало, Сергій Мороз, Володимир Батовський, Іванчук Василь. Усі вони – героїчні хлопці Лановеччини – загинули за Батьківщину. Страшна біда нависла над Лановеччиною, адже за тиждень до рідної землі надійшло аж 6 трагічних звісток про смерть Героїв, цвіту нашої нації.

Усі вони вирушили в останню дорогу до рідного дому, де із захисниками попрощалися або прощатимуться вбиті горем батьки, діти, брати і сестри, востаннє прийдуть сусіди, друзі, односельці.

Машта Юрій Ростиславович

Машта Юрій Ростиславович народився 7 грудня 1986 р, жив у селі Синівці.

“Водій 1 розвідувального відділення розвідувального взводу 2 десантно-штурмового батальйону, який був призваний на військову службу 15.09.2022 року, загинув 18 червня під час виконання бойового завдання, в районі н.п. Новомихайлівка, Донецької області. Приймав безпосередню участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією російської федерації.
У захисника залишилась дружина, син та дочка. Висловлюємо щирі співчуття сімʼї загиблого. Вічна памʼять”, – повідомляють у Борсуківській громаді.

Сьогодні тіло Героя зустрінуть у селі Борсуки.

Володимир Денисюк

“Остання дорога до рідного дому… На колінах зустрічали нашого воїна, з розпачем та сльозами, встеляючи дорогу квітами… Велика сімʼя чекала найріднішого із війни, але біда не оминула їх дім. Володимир повернувся із війни Героєм на вічний спочинок”, – йдеться у повідомленні громади.

Володимиру Денисюку був всього 31 рік. Він загинув 16 червня в результаті мінометного обстрілу під Малою Токмачкою Запорізької області. Володимир був оператором відділення безпілотників розвідувального взводу 2 механізованого батальйону.

Сьогодні, 25 червня, тіло Героя привезли на Тернопільщину і поховають в рідній землі.

 

Олександр Гуцало

Житель села Великі Кусківці Борсуківської громади Олександр Гуцало загинув у Запорізькій області.

Трaгiчну звicтку повiдомили нa cторiнцi Крeмeцької  РДA. “Боєць був водiєм 3 cтрiлeцького вiддiлeння 3 cтрiлeцького взводу 1 cтрiлeцької роти вiйcькової чacтини A****”.

Мороз Сергій Миколайович

Солдат Сергій Мороз загинув на Запоріжжі 08 червня – його життя обірвала ворожа артилерія. Сьогодні ж Лановецька громада провела його востаннє рідним селом Волиця до місця вічного спочинку.

«Нам залишається молитись, щоб він попав в царство Боже, бо пекло він вже бачив на землі. Через священничі уста загиблий дякує усім, хто прийшов проститись з ним, а особливо своїм рідним, які вже ніколи не зможуть обійняти батька, чоловіка, брата…», – зазначили священнослужителі.

Сусіди та знайомі згадують, що Сергій Мороз завжди був усміхненим, бачив радість у тих речах, які інші вважали недоречними. Боляче від того, що він вже ніколи не зможе побачити Перемогу України, за яку боровся та віддав своє життя.

Солдат Сергій Мороз став на захист країни з перших днів повномасштабного вторгнення. Він мав великі плани після Перемоги, любив своїх трьох дітей та бачив у людях лише найкраще. Однак, 08 червня ворожий обстріл обірвав його життя на Запорізькому напрямку. Сьогодні ж він повернувся до рідного дому на щиті.

Володимир Батовський

Молодий солдат Володимир Батовський із села Білозірка загинув під Бахмутом.

Пекельне жорно війни не дає оговтатись від численних втрат для нашого краю. Сьогодні ще одна трагічна звістка сколихнула громаду – у Бахмутському районі загинув молодий солдат Володимир Батовський із с. Білозірка.

Командир відділення кулеметного взводу 3 механізованого батальйону військової частини А4053 отримав поранення несумісне з життям 21 червня під час виконання бойового завдання з виявлення та знищення сил противника.

Йому назавжди буде 26. Всього лише 26…

Іванчук Василь Сергійович

Василь Іванчук із с. Нападівка (04.08.1995) загинув біля села Затишшя Пологівського району Запорізької області від осколкових поранень, не сумісних із життям.

Вічна пам’ять усім, хто загинув за Україну. Слава Героям.

Перейти до панелі інструментів