27.07.2024
Новини Оперативно

Взяли під варту банкіра з Кременця, який відправляв за кордон ухилянтів

Як стало відомо “Терміново” з власних джерел, банкіра, який відправляв ухилянтів за кордон, узяли під варту. Сума застави – 750 тис грн.

Сьогодні Тернопільський місьрайонний суд обрав запобіжний захід кременчанину, якого звинувачують у тому, що він без відома підприємців від їхнього імені вносив дані військовозобов’язаних до інформаційної системи “Шлях”. Він допомагав ухилянтам призовного віку виїжджати за межі України. Всього встиг переправити кілька десятків осіб за кордон.

“Під процесуальним керівництвом прокурорів обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Кременець у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційної (автоматизованої) системи, що призвело до підробки інформації, та у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 5 ст. 361, ч. 3 ст 332 КК України).

За даними слідства, працівник банку, маючи доступ до електронних цифрових підписів фізичних осіб-підприємців, які здійснювали міжнародні перевезення, без їх відома вносив дані військовозобов’язаних до інформаційної системи «Шлях» як водіїв транспортних засобів. Своїх клієнтів підозрюваний знаходив, даючи оголошення в Інтернеті про можливість влаштувати легальний виїзд за кордон”, – зазначають у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Перейти до панелі інструментів