29.03.2024
Новини

Мешканці “Північного” бояться за життя дітей: там ні переходів, ні тротуарів

В редакцію “Терміново” звернулися стурбовані жителі вулиць Яреми, Іллєнка та частини Київської з тим, що дорогою, якою діти йдуть до школи, немає жодних пішохідних переходів та тротуарів.

Кажуть, що бояться за життя дітей. Щодня, піднімаючись вулицею через кільце, і спускаючись, люди просто йдуть проїжджою частиною.

Наші журналісти з’ясували, хто повинен був зробити тротуар та пішохідні переходи на цій ділянці дороги і чому їх досі немає. Для цього звернулися до Тернопільської міської ради. Керівниця її пресслужби Мар’яна Зварич розповіла, що схему організації дорожнього руху розроблено в складі проєкту. Роботи на даній ділянці має провести забудовник за угодою.

Тому спитали, коли планується провести ці роботи, адже дорога тут прокладена уже давно, є й автобусна зупинка (сюди курсує маршрут №38), багато квартир у нових будинках вже заселені.

“Наразі точної дати неможливо сказати, враховуючи воєнний стан”, – відповіла Мар’яна Зварич.

Тому ми вирішили дізнатись деталі у забудовника, якому, згідно з угодою з Тернопільською міською радою, надали тут землю для будівництва багатоквартирних будинків.

Представник компанії MATLA розповів, що будівництво дороги наразі не завершене, її планують розширити та довести до парку, який повинен бути на місці дач на Тарнавського.

Також представник забудовника сказав, що далі дорогою, біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці уже є один пішохідний перехід, але, звісно, цього замало.

Але у відповідь на наше звернення була зібрана виїзна нарада за участю замовника (ТМР), підрядника і проєктантів, на якій вирішили облаштувати додатковий 1,5-метровий тротуар з боку дач, який буде тимчасовим, до моменту, коли дорогу будуть розширювати. Тут уже облаштовують бордюри. Також у ділянці кільця з’явиться додатковий пішохідний перехід, дорожні знаки для нього уже замовили. Роботи планують завершити до кінця тижня.

Чи буде зроблений тротуар та пішохідний перехід для безпеки мешканців мікрорайону “Північний”, “Терміново” проінформує.

Перейти до панелі інструментів