24.04.2024
Новини Промо

Потужні й недорогі смартфони для ігор: Xiaomi, realme, Motorola

Добре ввечері після важкого трудового дня прийти додому, лягти на диван та пограти в ігри. Зараз для цього не треба купувати потужний персональний комп’ютер чи ігрову консоль. Достатньо мати смартфон з посередніми характеристиками. На маркетплейсах з безплатними додатками є тисячі мобільних ігор на будь-який смак: від “три в ряд” до повноцінних багатокористувацьких стратегій. Який же смартфон купити для ігор у 2023 році?

Характеристики телефона для ігор

Можна перерахувати ключові параметри, на котрі слід орієнтуватися, якщо плануєте купити смартфон саме для геймінгу та розваг:

 

  1. Дисплей з діагоналлю від 6 дюймів та типом матриці IPS, AMOLED або SuperAMOLED.
  2. Процесор з 4 або 8 ядрами та тактовою частотою від 1,4 ГГц.
  3. Відеопроцесор Adreno, Mali чи Apple GPU, якщо любите саме Айфон.
  4. Оперативна пам’ять від 3 ГБ для Android та від 2 ГБ для iOS.
  5. Акумулятор з ємністю від 3000 мАг.

 

Зазначимо, що це мінімальні характеристики. Такий смартфон легко впорається з головоломками та кульками. А ось навіть “Злі Пташки” будуть трохи гальмувати. Не кажучи вже про перегони чи стрілялки. На сайті інтернет-магазину “Цитрус” за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/smartfony/brand-xiaomi/ в описах до смартфонів Xiaomi обов’язково вказують, чи підходить цей телефон для ігор. При цьому на увазі маються саме “важкі” ігри, котрі активно використовують ОЗП та ресурс батареї.

Смартфони Xiaomi до 10 тис. для ігор

Якщо не розглядаєте варіант купівлі флагманів за 30 тисяч і вище, можна знайти багато моделей дешевшої категорії. Китайський бренд Xiaomi пропонує декілька таких смартфонів за ціною до десяти тисяч гривень:

 

  1. Xiaomi Redmi Note 12 4/128 Gb;
  2. Redmi Note 11S 12/256 Gb;
  3. Redmi Note 10 Pro 6/128 Gb;
  4. Xiaomi Redmi 12C тощо.

 

Що робить ці телефони Ксіомі придатними для ігор. По-перше, усі вони мають яскраві AMOLED чи IPS екрани з високою роздільною здатністю. По-друге, виробник використовує потужні чипи Snapdragon + Adreno або MediaTek Helio + Mali. Третя перевага – акумулятори ємністю 5000 мАч та швидкою зарядкою 33 Вт. Є й інші переваги, наприклад якісна оптика. Тобто, це універсальні девайси для будь-яких цілей за гарною ціною.

Конкуренти Xiaomi – realme та Motorola

Бюджетний сегмент – доволі “хлібне” середовище для виробників смартфонів. Такий відомий бренд, як realme теж пропонує декілька моделей вартих уваги:

  1. realme 10 4G 4/128 (8/256) Gb;
  2. realme C55 6/128 Gb;
  3. realme Narzo 4/64;
  4. realme 9i 6/128.

Якщо почитати описи, побачимо, що ці смартфони багато в чому подібні до телефонів Сяомі геймерського рівня. Але, наприклад, їх не укомплектовано AMOLED дисплеями з захисним склом. Різниця ж у вартості є мінімальною.

Є й такі покупці, що органічно не перетравлюють продукцію китайських виробників. Тоді варто подивитися на смартфони Motorola з лінійки Moto G. Найкращим чином проявив себе геймерський смартфон Motorola G60:

  • 6,8-дюймовий IPS екран з частотою оновлення 120 Гц;
  • чип Snapdragon 732G + графічний прискорювач Adreno 618;
  • 6 Гб ОЗП плюс 128 Гб внутрішньої пам’яті;
  • 6000 мАч – це фішка, що виокремлює цей смартфон на тлі конкурентів.

Отже

Необов’язково витрачати десятки тисяч гривень, щоб купити потужний смартфон для ігор. В ціновому діапазоні 6-10 тисяч гривень знайдеться багато хороших варіантів.

Перейти до панелі інструментів