26.04.2024
Новини

Родина довгожителів: мешканка Теребовлянщини відзначила 100-літній ювілей, її сестрам за 90

Мешканка Лошнева Віра Кендра відзначила 100-літній ювілей, – розповідають у Теребовлянській міській раді. Ніхто не знає, в чому секрет довголіття. Можливо, у працелюбності жінки, а можливо ще й гени, дві рідні сестри ювілярки теж поважного віку, обом поза 90. Пані Віра ніколи не лежала в лікарні, сама ще ходить по хаті.

Довгожителька, як зазначив її син Василь, у свій поважний вік має деякі проблеми зі слухом. Хоча ювілярка при здоровому розумі та добрій пам’яті.

Пані Вірі не позаздриш, життя в жінки було дуже важке. Спочатку у 22-х річному віці її з батьками переселили із Холмщини (Польща) на Тернопільщину. Бабця пережила смерть дочки у дитячому віці. Не доживши до поважного віку, померли батьки. Тяжко працювала у місцевому колгоспі: спочатку ланковою на буряках, а потім в городній бригаді. Після смерті дочки разом з чоловіком народили ще сина Василя. Коли син був у другому класі, помирає чоловік. У Лошневі в пані Віри родини не було, тому вона вдовою самотужки ростила та виховувала сина, який виріс працьовитим, майстром на всі руки.

У ювілярки четверо внуків-хлопців, один з яких, на жаль, у 29-річному віці відійшов у засвіти. Має 5 правнуків.

За доброю традицією, іменинників-довгожителів Теребовлянської громади вітає керівництво міської ради.

Перейти до панелі інструментів