29.03.2024
Новини

Воював в лавах УПА: помер відомий священник з Тернопільщини

Отець Михайло Павко з Тернопільщини, відійшов у Вічність на 91-му році життя. Цю сумну новину повідомив у Facebook Анатолій Кулик – сільський голова села Байківців.

Усе своє життя він присвятив Богові та Україні, але на його шляху було дуже багато випробувань. Він народився у Польщі в 1931 році і разом з родиною був насильно депортований в Україну в 1945 році. Потім вступив у ряди Української Повстанської Армії як справжній патріот. Однак був засуджений і деякий час перебував у засланні.

Отцю Михайлу належала честь бути священником в Парафії Непорочного Зачаття. Він закінчив середню школу та духовну семінарію в Луцьку та отримав священицькі свячення в 1963 році. Разом з дружиною виховали двох дітей. У 1973 році він захистив дисертацію в Богословській академії.

Він був священником у різних селах Тернопільщини, включаючи Пелатківці та Ласківці. Протягом 60 років пастирювання отець Михайло залишив свій духовний слід у багатьох селах Тернопільщини, включаючи зведення церкви у селі Лозова. У 1999 році він переїхав до села Гаї Гречинські, де заклав хрест під будівництво храму.

Співчуваємо усім, хто знав отця Михайла Павка. Тернопільщина втратила справжнього патріота.

Перейти до панелі інструментів