28.03.2024
Новини

У “Загребеллі” затримали водіїв, які ганяли парком на квадроциклах попри заборону

Раніше “Терміново” повідомляло, що у ландшафтному парку “Загребелля” заборонили їздити будь-яким транспортом. У вихідні, реагуючи на неодноразові звернення громадян, працівники управління муніципальної інспекції працювали на території парку, – повідомляють у Тернопільській міській раді.

Під час здійснення перевірки інспекторами спільно з працівниками Національної поліції виявили та затримали осіб, які пересувалися територією парку на мототехінці. Порушники керували квадроциклом без відповідної категорії, чим порушили законодавчі вимоги охорони та використання територій і об’єктів природно-заповідного фонду. На водіїв оформлено адміністративні протоколи.

Згідно з ст. 16 ЗУ «Про природно-заповідний фонд України» заборонено пересування механічних транспортних засобів, за винятком шляхів загального користування на території природних заповідників.

Також на території Тернопільської громади діє рішення виконавчого комітету міської ради №264 «Про заборону проїзду транспорту територією регіонального ландшафтного парку «Загребелля». Згідно з рішенням, передбачено заборону проїзду територією регіонального ландшафтного парку «Загребелля» поза межами визначених в установленому порядку доріг, автомобільного транспорту та іншої мототехніки (у тому числі й квадроциклів), окрім технологічних та спеціалізованих транспортних засобів. Використання такої мототехніки, зокрема, квадроциклів, нищить природний фонд парку, дерева, кущі, інші зелені насадження та пішохідні ділянки.

Перейти до панелі інструментів