20.04.2024
Новини

Обдурили підприємців на пів мільйона: судитимуть трьох тернопільських шахраїв

Судитимуть трьох шахраїв з Тернопільщини, які обдурили підприємців на пів мільйона гривень. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. 

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що один із підозрюваних, приховуючи свої шахрайські наміри, здійснив реєстрацію фізичної особи на чуже ім‘я. Фіктивна підприємницька діяльність дозволила отримувати реальні доходи, от тільки в збиток іншим підприємцям.

35-річний тернополянин, взявши у спільники двох своїх товаришів, вирішили торгувати автомобільними акумуляторами. У трьох підприємців взяли під реалізацію батареї на суму майже пів мільйона гривень, проте з жодним з потерпілих за товар так і не розрахувалися.

Тривав шахрайський бізнес упродовж трьох місяців, допоки потерпілі не прийшли із заявами до правоохоронців. Поліцейські оперативно викрили псевдо-підприємців і розпочали кримінальне провадження. Зловмисникам було оголошено підозри за частинам 2 та 3 статті 190 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Перейти до панелі інструментів