23.04.2024
Новини Промо

Пилососи без мішка для збирання пилу: види й переваги

Необхідність періодично спорожнювати багаторазові мішки або витрачатися на покупку одноразових змушує багатьох замислюватися про покупку безмішкового пилососу. Дійсно, такі моделі часто бувають компактнішими, забезпечують вищий рівень очищення, виявляються практичнішими та простішими в експлуатації. У статті ми розглянемо основні різновиди цих агрегатів, розповімо про їхні особливості, переваги та недоліки.

Пилососи з циклонним фільтром

Із зовнішнім виглядом та технічними параметрами моделей можна ознайомитись в інтернет-магазині Eldorado.ua: https://eldorado.ua/uk/bagless/c1039038/. У каталозі представлена якісна техніка торгових марок Bosch, Rowenta, Philips, Samsung та інших виробників.

Циклонні пилососи укомплектовані спеціальними контейнерами для збирання пилу. Частинки сміття потрапляють усередину ємності разом із повітряним потоком, а під впливом відцентрової сили осаджуються на стінках. Повітряний потік пропускається через елемент, що фільтрує, і виходить назовні очищеним на 99,9%.

Коли контейнер заповнюється, його необхідно випорожнити. Але цей процес набагато простіше та гігієнічніше, ніж у випадку з мішковими моделями. Пил, що осідає на стінках, щільно спресовується, тому легко витрушується з пластикової ємності без сильного. Контейнер не потрібно промивати — достатньо протерти його зсередини вологою ганчіркою.

Інші переваги циклонних пилососів:

  • висока та стабільна потужність всмоктування;
  • відсутність додаткових витрат на змінні пилозбірники;
  • відсутність ризику потрапляння пилу всередину робочих частин агрегату;
  • простий візуальний контроль ступеня заповнення контейнера;
  • великий робочий ресурс.

Пилососи з аквафільтром

Такі пристрої мають контейнери, що заповнюються водою. Повітряний потік, що всмоктується, проходить через рідину, а пил, що міститься в ньому, намокає і затримується в ємності. Після очищення достатньо вилити з контейнера брудну воду та сполоснути його. За рахунок об’ємного аквафільтра такі моделі більш громіздкі та важкі, ніж циклонні. Зате вони мають низку важливих переваг:

  • високий та стабільний ступінь очищення;
  • відсутність зворотного викиду пилу;
  • очищення від алергенів та зволоження повітря;
  • додаткова фінішна фільтрація через фільтр HEPA.

Окрім цих моделей, покупці інтернет-магазину Eldorado.ua  можуть звернути увагу на роботизовану техніку для прибирання: https://eldorado.ua/uk/bagless/c1039038/16490=84209/. Представлені роботи-пилососи торгових марок iRobot, Polaris, Zeegma та інших виробників. Пристрої також не мають мішків для збору пилу, а також виконують прибирання самостійно.

Безмішкові пилососи — це практичний і технологічний винахід, з яким прибирання стає більш простим і швидким. Вибір на користь цих моделей позбавить вас виснажливого очищення пилозбірника та витрат на покупку змінних мішків.

 

Перейти до панелі інструментів