25.04.2024
Корисне Новини

Червоний каньйон та незаймана природа: на Тернопільщині запрошують на сплави Дністром

Унікальні червоноколірні девонські схили Дністровського каньйону, яким близько 300 млн. років, травертинова печера-храм та водоспад Сльози Монахів, Космиринська травертинова скеля з цівково-краплинним водоспадом Дівочі сльози – усе це можна побачити, сплавляючись Дністром. У Нацпарку “Дністровський каньйон” пропонують різноманітні маршрути від 15 до 70 км тривалістю до трьох днів. 

“З давніх-давен річка Дністер слугувала транспортною артерією: з Карпат на південь сплавляли лісопродукцію, з півдня на Галичину, Прикарпаття зернову та іншу продукцію. Сплави річкою Дністер у туристично-відпочинковому аспекті проводили з початку XX ст. У період між Першою та Другою світовим війнами популярним видом сплавів був яхтинг.

Сплави Дністром – активний відпочинок, коли туристи-сплавники безпосередньо веслують на плавзасобах – катамаранах, каяках, байдарках, каное, човнах, рафтах, плотах, САП-бордах (Stand-Up-Paddling).

Річка Дністер у межах Дністровського каньйону має характер рівнинної, спокійної річки, тому підходить для широкого кола людей. Під час сплавів можна повністю відключитись від буденної метушні і поринути у спокій природи, послухати шум води та переспів пташок.

Відповідно до Рішення Ради оборони Тернопільської області у період з 10.06.2023 до 01.11.2023 у межах території Національного природного парку «Дністровський каньйон» дозволяється проведення сплавів річкою Дністер на таких водних маршрутах:

Одноденні маршрути:

Коропець-Набережне – 15 км
Заліщики-Городок – 14 км
Устя-Худиківці – 27 км.

Дводенні маршрути:

Заліщики-Устя – 40 км
Устя-Дністрове – 41 км.

Триденні маршрути:

Заліщики-Вільховець – 70 км
Устя-Окопи – 61 км”.

Фото НПП “Дністровський каньйон”

Перейти до панелі інструментів