20.04.2024
Новини

Незабутні враження: у Кременецькому ботсаду квітнуть 13 видів магнолій

Побачити, як вражаюче квітнуть аристократи рослинного світу – магнолії, можна саме зараз у Кременецькому ботанічному саду. В установі розповідають, що у моносаду цвітуть 13 видів цих дерев.

У Кременецькому ботанічному саду розпочався період цвітіння запашних білосніжних, жовтуватих, рожевих магнолії. У цей період особливо людно, мешканці та гості міста приходять помилуватися красою екзотичних, реліктових рослин, які дивують ароматною свіжістю та масовим цвітінням.

На сьогодні моносад магнолій нараховує 13 видів, 3 гібриди, 3 форми. Серед яких представники Півінічноамериканських видів – магнолія великоквіткова, гостролиста, трипелюсткова; китайських – магнолія Зібольда, лілієквіткова, оберненояйцевидна, оголена; японських – магнолія верболиста, зірчаста, Кобус тощо.

З другої половини квітня до середини травня «Сад магнолій» є найулюбленішою та найпопулярнішою з локацій для любителів екзотів, мисливців за оригінальними фото та відео. Пішохідні прогулянки та екскурсії садом залишать незабутні враження в серці кожного.

Перейти до панелі інструментів