24.04.2024
Новини Оперативно

Житель Кременця віддав “працівнику банку” 100 тисяч гривень

Невідомі особи, що представляють себе представниками банків, продовжують шахрайським шляхом виводити кошти з банківських карт громадян. Шахраї контактують з потенційними жертвами, розповідають про збій системи або блокування рахунків, та збирають персональні дані, після чого знімають гроші з рахунків. Одним з потерпілих від такої афери став 40-річний житель Кременця, який повірив шахраю, що представився співробітником банку. Незабаром після того, як він повідомив йому свої дані, з його рахунку було знято 100 000 гривень. Про це повідомляють у Поліції Тернопільської області.

Також серед жертв шахраїв є тернополянка, у якої було викрадено близько 44 000 гривень.

Правоохоронці закликають власників карткових рахунків бути обережними та не розголошувати ПІН-коди карток і не зберігати їх у гаманці чи разом з карткою. Також необхідно бути обачними і не повідомляти свої персональні дані третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку. Працівники банківських установ ніколи не запитуватимуть персональні дані через телефонну розмову, а також не надсилатимуть коди для підтвердження операцій на ваш мобільний номер.

У разі, якщо ви маєте підозри щодо розмови з аферистом, краще завершити розмову та зателефонувати на гарячу лінію банку.

Перейти до панелі інструментів