26.04.2024
Новини

Тернополяни створили петицію з вимогою розірвання усіх договорів з церквою УПЦ МП в Тернополі

У Тернополі створили електронну петицію з вимогою від міської влади прийняти рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Тернопільською міською радою, структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою (“УПЦ МП”). Про це йдеться у тексті петиції, створеної Русланом Гринько.

“Ці рішення повинні включати розірвання усіх видів договорів, де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Тернополя та УПЦ МП і всі її структурні підрозділи, зокрема:
– договори комунального обслуговування;
– договори оренди комунального майна;
– договори оренди комунальних земельних ділянок;
– договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном;
– договори з обслуговування мереж тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення;
– договори на вивіз сміття;
– інші договори та рішення, якими УПЦ МП надано права на користування комунальним майном, землею, послугами тощо.

Тернопільська міська рада як орган місцевого самоврядування уповноважена розривати договори, в яких вона виступає стороною. Такі рішення в прямому сенсі позбавлять УПЦ МП “землі під ногами”, базових благ і послуг, що суттєво ускладнять або унеможливлять їхню діяльність на території міста Тернопіль.

Так звана “Українська православна церква”, відома в суспільстві як УПЦ МП – це ворожа до України колабораціоністська організація, яка де-факто виконує роль структурного підрозділу ФСБ в Україні.

Починаючи з листопада 2022-го, співробітники Служби безпеки України провели ряд обшуків храмів УПЦ. Під час слідчих дій знайшли проросійську літературу, листування з “московськими кураторами” та паспорти РФ. Представники УПЦ МП неодноразово були помічені в колабораціонізмі, зв’язках з окупантами, виправданні російської агресії, українофобських висловлюваннях та інших злочинах проти України. Українці так і не почули від ключових ієрархів УПЦ МП засудження російської агресії, злочинів геноциду, скоєних російською окупаційною армією, засудження фактів колабораціонізму і прославляння держави-агресора з боку священників УПЦ МП.

Функціонування ворожої церкви, яка виконує пропагандистські, шпигунські та інші підривні завдання ворога – це загроза національній безпеці України. Станом на березень 2023 року, згідно з соціологічними опитуваннями, понад 60% українців підтримують заборону цієї організації на території України”, – йдеться у тексті петиції.

Перейти до панелі інструментів