27.04.2024
Новини

На вихід: з представниками УПЦ у Почаївській лаврі розірвуть договір оренди

На засіданні Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендували до ухвалення за основу та в цілому (з правками Комітету) проект Постанови щодо перевірки дотримання Почаївською Свято-Успенською лаврою умов договорів про безоплатне користування культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю, – повідомляє народна депутатка Євгенія Кравчук.

“Договір, який уклали ще у 2000-х, є максимально незбалансованим і невигідним для держави. «Як і чому так сталося?», – хороше питання, однак важливіше вирішити проблему.

На жаль, Почаївська лавра перетворилася на «острів», куди не допускають ані міністерські перевірки, ані громадський контроль. Ми переконані, що українську святиню має бути звільнено із заручників ворожої релігійної організації шляхом розірвання з УПЦ МП договору безоплатного користування та проведення відповідної перевірки”, – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, ще на початку року відома українська письменниця Оксана Забужко закликала звільнити почаївську лавру від московської церкви.

 

Перейти до панелі інструментів