23.04.2024
Новини

У міськраді пояснили, чому Тернопільводоканал замовив юрпослуг на 12 млн грн

Раніше “Терміново” повідомляло, що КП “Тернопільводоканал” планує укласти угоду з адвокатським об’єднанням “Етерна Ло” за 11,84 млн грн на юридичне представництво. Згідно з угодою, адвокатське об’єднання буде захищати інтереси водоканалу за кордоном до кінця року, зокрема, забезпечувати стягнення коштів в Італії та Лівані за вимогою водоканалу до банку-гаранта щодо виплати коштів по безумовній безвідкличній гарантії.

Ця інформація викликала хвилю обурення, адже ці гроші будуть витрачені з кишень платників податків.

У Тернопільській міськраді сьогодні прокоментували цю інформацію:

“Комунальне підприємство «Тернопільводоканал» 5 квітня за результатами проведення публічної закупівлі відкритих торгів з особливостями № UA-2023-03-09-000770-a підписало договір про надання послуг з юридичного представництва з адвокатським об’єднанням «Етерна Ло».

Відзначимо, що 11,837 млн гривень – максимально можливо сума за договором. До неї входять витрати на юридичний супровід всіх інстанцій у Лівані, Італії та в Міжнародному арбітражі UNCITRAL.

Наразі КП «Тернопільводоканал» сподівається на досудове врегулювання з компаніями «Еміт Груп, Еркол Мареллі Імпіанті Текнолоджіці Ес.Ер.Ел» та «Ацвангер Ес.Пе.А». У рамках співпраці вони взяли 951959,75 євро авансу та відмовляються його повертати, попри невиконані зобов’язання. Якраз для того, щоб стягнути цю суму підприємство й залучило АО «Етерна Ло».

Ознайомитися з укладеним договором між КП «Тернопільводоканал» та АО «Етерна Ло» можна тут“, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів