19.04.2024
Відео Новини

У Хмельницькому попи УПЦ МП побили військового: відео

У Хмельницькому представники УПЦ МП побили військового Артура Ананьєва, який з початку повномаштабного вторгнення захищає нашу Україну. Про це повідомив депутат Хмельницької облради Віктор Бурлик. Також він оприлюднив відео, яке підтверджує цей факт.

“На відео військовий Артур Ананьєв який з початку повномасштабки добровольцем пішов на фронт в складі 19 стрілецького батальйону. Отримав контузію та черепно-мозкову травму.
Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він САМ пішов в московський храм щоб задати питання «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат????»
Що було далі видно на відео…..”, – йдеться у повідомленні.

Також депутат стверджує, що на місце події приїхали правоохоронці і затримали Ананьєва за статею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство). Тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Поліція Хмельницької області поки не прокоментувала цей випадок. У коментарях під єдиним дописом на фейсбук-сторінці поліції Хмельниччини – про День кінолога – сотні обурливих коментарів щодо побиття українського військового.

Натомість подію прокоментували в упц мп – о 13:05 на офіційному сайті з’явилася стаття з такою назвою: ” Переодягнений у військового провокатор вчинив розбій у Хмельницькому кафедральному соборі”.

“У неділю, 2 квітня 2023 року, під час Божественної літургії, переодягнений у військову форму чоловік вчинив напад на священнослужителя Свято-Покровського кафедрального собору Хмельницька, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє в присутності понад 100 прихожан. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомили в пресслужбі Хмельницької єпархії.

На місце події одразу прибув наряд Поліції та була повідомлена Служба Безпеки України.

«Дії молодика, який одягнув військову форму, хоч і не має ніякого відношення до військовослужбовців (так він особисто повідомив працівників поліції) є провокативними, принижують форму українського військового та прямо працюють на російську агресію, дестабілізуючи воєнний стан в Україні та розколюючи Український народ», — повідомили у пресслужбі єпархії”, – текст повідомлення на сайті церкви.

 

Перейти до панелі інструментів