02.05.2024
Новини

“Нехай діти мерзнуть?”: у школах і садках Тернопільщини передчасно вимикають опалення

Опалювальний сезон у школах і садочках Тернопільщини завершують завчасно. Про це уже почали сповіщати батьків вихованців у більшості громад. Таке рішення пояснюють тим, що немає змін до постанови КМУ №812 і після 31 березня 2023 року бюджетні установи не зможуть закуповувати природний газ за пільговими цінами (17 грн. за 1 куб) у ТОВ “Нафтогаз Трейдинг”. Відтак, опалення вимикають з 1 квітня. 

Попередньо, відділи освіти просять узгоджувати директорів шкіл з батьками форму навчання – очно чи дистанційно. Адже, зважаючи на погодні умови та прогноз на найближчі 10 днів, середньодобова температура повітря далека від рекомендованих +8. Тож учням доведеться вчитися у холодних класах, або ж спілкуватися з вчителями он-лайн.

Що стосується вихованців дошкільних навчальних закладів, то їх, імовірно, зводитимуть у кілька груп, де вмикатимуть додаткове електрообігрівання.

Та, як стало відомо “Терміново” з власних джерел, єдиного рішення щодо завершення опалювального сезону по області наразі немає. У деяких громадах його таки продовжили до 10 квітня. Наприклад, у Чортківській громаді навчальні заклади опалюватимуть, доки не покращиться погода. А далі відштовхуватимуться від температурних показників на вулиці.

У пресслужбі Тернопільської ОВА зазначили, що Тернопільська ОВА не впливає на завершення опалювального сезону у садках і школах і порадили звернутися до відповідальних установ. Тож, схоже, питання: чому повинні мерзнути діти, залишається відкритим і задавати його потрібно напряму очільникам громад. Адже саме за ними остаточне рішення.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів