18.04.2024
Новини

Священноархімандритом РО «Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії ПЦУ» став митрополит Нестор

У складі Тернопільської єпархії Православної Церкви України утворили релігійну організацію «Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)». Священноархімандритом затвердили митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора. Про це інформують у ПЦУ. 

Читайте також: Олександр Ткаченко: “Настоятель Почаївської лаври не допустив представників ДІАЗу на територію, відкриватимуть кримінальне провадження”

Таке рішення прийняли 28 березня. У Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). У засіданні взяли участь дев’ять членів Священного Синоду.

Священний Синод заслухав і взяв до відома звіт Блаженнійшого Митрополита Епіфанія про мирний візит до Олександрійського Патріархату 3 – 6 березня 2023 р. Синод висловив подяку Блаженнійшому Папі і Патріарху Олександрійському і всієї Африки Феодору ІІ, ієрархам та духовенству Олександрійського Патріархату, а також Посольству України у Єгипті за високий рівень організації та проведення мирного візиту Предстоятеля та делегації Православної Церкви України, відзначивши важливість поглиблення взаємодії Православної Церкви України з давнім апостольським Патріархатом Олександрії і всієї Африки.

 

Перейти до панелі інструментів