26.04.2024
Новини Оперативно

У центрі Чорткова виявили підпільне казино

Співробітники обласного управління карного розшуку разом з Тернопільською обласною прокуратурою зупинили діяльність незаконного грального закладу, що працював у центрі Чорткова. Під час прибуття правоохоронців до ігрової зали там перебували відвідувачі та адміністратор. Про це повідомляють у Поліції Тернопільської області.

Цей заклад знаходився в орендованому приміщенні та працював цілодобово в закритому режимі. На зовнішній стіні відсутні були будь-які рекламні знаки. Вхід був дозволений лише перевіреним клієнтам, яких ідентифікували за допомогою камер відеоспостереження на вході.

Організацію незаконних азартних ігор в цьому закладі організував 42-річний житель Чорткова. Для забезпечення роботи бізнесу він залучив трьох жінок на роль адміністраторів. Підприємство приносило значні прибутки, оскільки щоденно заробляло від 20 до 40 тисяч гривень. Відвідувачі робили ставки, сплачували кошти та отримували доступ до гри.

Під час проведення легалізованого обшуку поліція вилучила з ігрового закладу 21 системний блок, 63 монітори, 3 мобільних телефони, чековий апарат, майже 14 тисяч гривень, чорнові записи клієнтської бази та виручені кошти за добу.

Два ноутбуки, монітор, мобільний телефон та значну суму готівки – понад 224 тисячі гривень, 5 300 доларів США та понад 6 800 євро – було вилучено.

Вилучена комп’ютерна техніка була направлена на експертизу.

З цього приводу було розпочато кримінальне провадження за порушення частини 1 статті 203-2 (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України. Згідно з цією статтею, за цей вид порушень передбачено штраф від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до одного року.

Перейти до панелі інструментів