11.05.2024
Новини Промо

Перевірені методи прочистки каналізаційних труб в домашніх умовах

Каналізаційні труби завжди засмічуються у найнезручніший момент. Там збираються харчові відходи, волосся та багато іншого. Зараз є багато засобів, які допомагають позбутися цієї проблеми: хімічні, механічні тощо.

Також є спеціальні служби, які цим займаються. Наприклад, професійна прочистка труб https://mtsewer.com.ua/uk/services/mts-prochistka-trub/. Розглянемо найпопулярніші, але дієві методи.

На кухні

Метод, який обрати для прочистки труб, залежить від того, чим саме вони забилися. Якщо це жир на кухні, то можна спробувати його “розчинити”, додавши у раковину з водою антижир або концентрований засіб для миття посуду. Зазначимо, що вода обов’язково повинна бути гарячою. Часто допомагає позбутися засмічення такий простий метод: додаєте засіб для миття посуду або антижир просто у злив і заливаєте киплячою водою просто з чайника. Якщо засмічення незначне, то це допоможе.

Аналогічно може подіяти сода з оцтом. Насипте декілька столових ложок у злив, залийте поступово оцет. Відбудеться хімічна реакція і засмічення, ймовірно, усунеться.

У ванній

Засмічення труб у ванній кімнаті найчастіше спричиняє волосся, яке накопичується поступово, особливо якщо немає спеціальної захисної сіточки. Щоб перевірити це, потрібно спробувати розібрати злив, використавши викрутку. Відкрутивши верхню частину зливу, ви побачите, чи засмічений він волоссям. Якщо так, візьміть якийсь довгий предмет або паличку і спробуйте витягнути його. Якщо це не вдалося, потрібно використовувати хімічні засоби для прочистки труб, які продаються у магазинах побутової хімії, на кшталт “Крота”. Тільки пам’ятайте, що з ними потрібно бути дуже обережними, не вдихати і запобігати потраплянню речовини на шкіру.

У туалеті

Каналізаційні труби у туалеті найчастіше забиваються туалетним папером, іншими гігієнічними засобами, наповнювачами для туалету тварин або їжею, яку люди змивають в унітаз. Такі засмічення дуже важко усунути, адже труба може забитися не лише у вас в квартирі, але й в стояку. Тоді можуть серйозно постраждати мешканці квартир на 1-2 поверсі.

Якщо засмічення на ваш погляд не значне, можна спробувати усунути його вантузом. Приставте вантуз до зливу, помаленьку розкачуйте його, а потім з силою витягніть його. Це найпростіший метод. Також можна спробувати хімічні способи. Якщо жоден метод не допомагає, потрібно викликати спеціалістів, які за допомогою йоршування, сантехнічного тросу чи інших способів усунуть забруднення швидко.

Перейти до панелі інструментів