29.03.2024
Новини

Продавали наркотики, збирали гроші на «общак»: на Тернопільщині прикрили прибутковий тюремний бізнес

47-річний чоловік разом з трьома спільниками організував у в’язниці прибутковий бізнес – вони продавали наркотики, збирали гроші з ув’язнених тощо.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, припинили протиправну діяльність групи осіб в установі виконання покарань, йдеться у повідомленні ГУ НП у Тернопільській області.

“Встановлено, що організатор, який був затриманий працівниками поліції у 2022 році за вимагання, налагодив наркобізнес і залучив спільників для реалізації задуманого. Для цього чоловік визначив серед утриманців довірену особу, яка відповідала за постачання наркотиків у спецустанову та контролювала «роботу» інших учасників злочинної групи. Спільники «на волі» збирали метадон в осіб, які знаходяться на замісній терапії, ховали їх у предмети побуту та відправляли поштою в колонію. Якщо наркозалежні не хотіли віддавати психотропи, довірена особа організатора погрожувала їм авторитетом лідера наркобізнесу”.

Збирали гроші вони на банківську картку. Провівши обшуки, поліцейські виявили телефони, записи, психотропні речовини та мобільні телефони.

Наразі організатору повідомлено підозру за ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України. Також йому та трьом спільникам оголошено підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Фігурантам, які перебували на волі, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 107 тисяч гривень.

Перейти до панелі інструментів