27.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі поліцейські попередили діяльність субкультури ПВК “Редан”

Днями у різних містах України пройшли акції, організованими прихильниками ПВК “Редан”. Рух ПВК “Редан” з’явився у росії. На території нашої держави він став популярним після того, як у соцмережах почали розповсюджувати відео масових затримань неповнолітніх біля торгових центрів у рф.

Члени цієї субкультури називають себе павуками. Вони одягають чорний одяг із зображенням павука і називають себе “неформалами”. Абревіатура ПВК не пов’язана з будь-якими військовими формуваннями, а “по приколу”, як кажуть самі підлітки, за аналогією з ПВК “Вагнер”. Появу субкультури пов’язують з японським аніме-серіалом “Hunter x Hunter”, у якому є бандитське угрупування під назвою “Геней Рьодан”, символом якого був павук і цифра 4.

В різних містах України уже відбулися заходи з попередження масових бійок біля ТЦ.

У Тернополі теж помітили представників цієї субкультури.

За коментарем з цього приводу ми звернулися до керівника пресслужби ГУ НП у Тернопільській області Сергія Крети. Він розповів нам, що поліція превентивно проводить заходи з попередження дітей та їхніх батьків не вступати в різні деструктивні чати та групи у соцмережах. Представниками відділу з ювенальної превенції ГУ НП проводиться також робота з школярами.

“Це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.
Поліцейські закликають батьків пильніше стежити за своїми дітьми, більше часу спілкуватися з ними, цікавитися їхнім дозвіллям, звертати увагу на їхню поведінку”, – каже начальник відділу ювенальної превенції Петро Тихович.

Фото з Інтернету

Перейти до панелі інструментів