27.04.2024
Новини

У Чорткові коштом громади стерилізують безпритульних тварин: у скільки це обходиться

У Чорткові почали стерилізувати безпритульних тварин. Цим займається одне з комунальних підприємств. Спочатку кілька собак відвезли на операцію у Чернівці. Проте, такий захід влетів у копійку бюджету громади – за 10 тварин заплатили 50 тис грн. Тепер міська рада уклала договір з місцевою ветеринарною клінікою. Наскільки дешевше це обходиться, – розповідають у міській раді. 

“Процедура стерилізації платна, а після її проведення за тваринкою потрібен догляд протягом декількох днів.

Нагляд та утримання у клініці – платний. До прикладу, нещодавно працівники КП «Благоустрій» у Чорткові відловили та відправили на стерилізацію КМП «Центр стерилізації тварин» у Чернівці 10 безпритульних собак, що вартувало бюджету громади близько 50 тисяч гривень.

Щоб зекономити та стерилізувати якомога більше тварин, міська рада уклала договорів із місцевою ветеринарною клінікою про проведення стерилізації за бюджетні кошти.

Відтепер кожен небайдужий чортків’янин, котрий знайшов безпритульну тварину, зможе звернутися у КП «Благоустрій» за відповідною довідкою про те, що потрібно стерилізувати кота чи собаку. Тоді слід віднести тварину до лікарні ветеринарної медицини, що по вул. В. Великого, 10. Там собачці чи котику проведуть необхідну операцію, а людині, що звернулася із проханням, потрібно буде лише протягом декількох днів виконувати рекомендації ветеринара та наглянути за чотирилапим пацієнтом.

До слова, одна така процедура вартуватиме бюджету громади від 800 до 1000 гривень – залежно від складності операції.

Наголошуємо, що звернутися за допомогою можуть волонтери, котрі підгодовують безпритульних тварин, представники ОСББ, підприємці, працівники установ та організацій на території яких є такі тварини.

Якщо ви готові долучитися до благодійної справи, просимо телефонувати до керівника КП «Благоустрій» Михайла Богдановича Табачака – 067-215-29-62”, – зазначають у міській раді.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів