18.04.2024
Новини Оперативно

“Нас було видно і чути”: тернополянка взяла участь у пікеті під штаб-квартирою ОБСЄ проти участі росіян у Парламентській асамблеї

Тернополянка Оксана Яворська, яка живе у Відні, сьогодні взяла участь у пікеті під штаб-квартирою ОБСЄ. Протестувальників було усього 20, більше не дозволила поліція. Люди висловлювалися проти участі росіян у Парламентській асамблеї.

“Протестували сьогодні зранку під ОБСЄ. Поліція дозволила зібратися лише двадцятьом людям, але, повірте, нас було видно і було чути. Кортежі з політиками в броньованих машинах проїжджали повз нас і читали гасла на плакатах. Американці, латвійці, канадійці та представники інших європейських делегацій підходили і висловлювали свою підтримку. Українська делегація стояла разом з нами аж до самого початку саміту. Вони активно роздавали коментарі пресі, робили стріми, розмовляли з активістами. Росіяни, мабуть, просочилися через задній вхід, оминувши коридор “ганьби”. Але тепер своє “фе” висловлять дипломати та парламентарі. Слава Україні!”, – ділиться Оксана.

На сьогоднішню акцію протесту біля входу до конгрес-центру Гофбург, через який заходили делегати ПА ОБСЄ, зібралися близько 20 активістів. Організатори з ГО Unlimited Democracy планували значно більший мітинг і охочих взяти участі у пікеті було дуже багато – з огляду на велике обурення участю представників держави-агресора у сесії Асамблеї та видачу їм віз австрійською стороною. Та поліція Відня видала дозвіл лише на невеличку акцію за участю не більше 20 осіб.

Під час акції активісти розгорнули навпроти штаб-квартири ОБСЄ великий банер з написом англійською мовою “росія – це терористична держава”. У руках вони тримали плакати із засудженням російської війни проти України та скоєних російськими військами звірств, а також із закликами вигнати росію з ПА ОБСЄ.

Перейти до панелі інструментів