19.04.2024
Новини Оперативно

Хотіли купити дешеве міндобриво: на Тернопільщині фермери віддали шахраям 1,2 млн

До співробітників Гусятинського та Зборівського відділень поліції звернулися місцеві фермери із заявами про шахрайські дії, вчинені щодо них невідомими особами. Обоє господарників замовили у підприємства, яке начебто зареєстроване у Харкові, мінеральні добрива, однак після оплати половини вартості товару постачальники перестали виходити на зв’язок. Про це повідомляють в обласному управлінні поліції.

ТОВ, з яким уклали договори фермери, начебто зареєстроване, проте чи інформація актуальна на даний час, чи шахраї лише називалися представниками цієї компанії – з‘ясовується. Зі слів потерпілих, перемовини та переписку з менеджерами товариства вони вели в телефонному режимі та з допомогою електронної пошти.

Один із заявників перерахував зловмисникам майже мільйон гривень, інший – майже двісті тисяч. Спокусилися на дешеву ціну. Щойно гроші були зачислені на вказані невідомими особами рахунки, зв’язок обірвався.

Відомості за обидвома фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею шахрайство. Тривають слідчі дії.

Перейти до панелі інструментів