02.05.2024
Новини

У Тернополі жінка ходила в бібліотеку, як в Пункт незламності, а потім поскаржилась, що там не вимикають світло

В одній із бібліотек Тернополя не вимикали світло, тому що будівля на одній лінії з котельнею. Туди приходили люди, щоб вчитися онлайн, працювати, заряджати гаджети, – словом, як до “Пункту незламності”. Але одного дня у бібліотеці також вимкнули електрику. Як з’ясувалося, це справа рук однієї з читачок, яка поскаржилась у відповідні служби, щоб у бібліотеці також вимкнули світло. Про це у своєму Твіттері пише “Пані бібліотекарка”, яка працює в одній із книгозбірень обласного центру.

Та найголовніше – це те, що читачці просто було заздрісно. І тепер, коли вимикають електропостачання, вона теж приходить по книги, і дівчата їй з ліхтариками шукають їх серед полиць. Коли спитали жінку, чи їй стало легше від того, що у бібліотеці також почали вимикати, вона сказала: “Так, дуже”.

У коментарях користувачі соцмеререж здебільшого підтримують бібліотекарку.

“Зробіть її портрет (декілька, бо зірве) та повісте на дошку пошани з підписом “завдяки їй в бібліотеці вимикають світло”. Більше ви її не побачите, та якщо пощастить, то їй район або навіть місто доведеться змінити”, – пише Іван.

“І ця паскуда навіть не усвідомлює всього свого паскудства! У моєї подруги підїзд під’єднаний до двох окремих ліній. У одній квартирі ключ від щитка. І, коли в них нема світла, вони йдуть і вимикають світло іншій частині. Тобто, в неї нема світла і по графіку,і по прихоті цих….”.

Янушевський Володимир: “11. Не побажай світла сусіда свого”.

“В нас так зробив сусідній ЖК, коли в листопаді нам рідко вимикали світло”, – Леся.

“Ну тепер якщо їй тре онлайн, то нехай сама виробляє енергію. Я так розумію, вдома їй вимкнуть, вам вимкнуть. Зробила собі ж гірше”.

“Я це не розумію. Світло у публічному просторі – це гарне рішення, особливо в цей час. Я б хотіла, щоб поруч була така бібліотека, де я б могла попрацювати, коли нема світла у хаті”.

“Не дозволили тій гражданочкє сушити феном волосся в бібліотеці, певно”.

“Зараз такий час, що з людей лізе все чорне та світле, як негатив, лакмус. Просто треба пережити цей час та не з’їхати з катушок”.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів