24.04.2024
Новини Промо

Які форми навчання сьогодні існують у середніх школах

Якщо є необхідність, батьки можуть самі обрати форму навчання їх дітей у школі. Це стало необхідно з багатьох відомих причин, але необхідно потурбуватися про те, щоб маленьким членам сім’ї подобались нові умови. Взагалі, практика бачила три різновиди форм навчання у середніх школах: дистанційна, сімейна та екстернат.

Кожна версія має свою переваги та недоліки, але з ними треба детальніше ознайомитись перед прийняттям рішень. Остаточні висновки, насамперед треба робити, коли батьки бачать реальну безпекову складову навколо. Вивчаючи деталі про виховний процес у школах, батьки можуть відпочивати у казино ельслотс грати онлайн, та заробляти дітям на підручники, але робити це треба свідомо, без зайвих витрат.

Як проходе процес переходу до іншої форми навчання? Батьки чи їх дитина самостійно, повинні подати заяву. До неї додаються посвідчення, медичні довідки та документ про освіту, якщо вона є. При виникнені питань, можна звернутись до завучу або директора школи, чи навіть, пошукати приклад заяви в інтернеті. 

 

Екстерн та сімейне навчання

Екстернат доступний не кожному учню, але це непоганий формат навчання, тому що дитина складає іспити та контрольні у школі. Навчання проходе вдома по підручникам, закріпленим у програмі. За законом, до такої форми можна задіяти дітей:

  • Якщо присутні особливі потреби;
  • Які багато займаються спортом чи мистецтвом;
  • Що розуміють набагато більше, ніж однолітки;
  • Іноземці, або без діючого громадянства;
  • Які не встигли закінчити повну середню освіту чи отримати бали по окремим предметам. 

На повній домашній основі дітей навчають самі батьки, тому ця форма і називається сімейною. Вся відповідальність за адекватний процес освіти лежить на батьках. І якщо знання дитини будуть незадовільними, школа може скасувати таку форму навчання.

Таке навчання можуть отримати будь-які діти, без винятків. Законодавство не має конкретних законів щодо відмови батькам. Тому школа не має права відмовляти їм у такому бажанні. 

Незважаючи на це, консультації вчителів отримувати треба. Також, процес навчання проходе по шкільній програмі та підручникам. У випадку поганої успішності, батькам можуть порадити повернути дитину на денну форму навчання.

Дистанційне навчання

Це форма індивідуального навчання, яку дитина проходить за гаджетом по спеціально розробленій програмі. Навчальний план закріплюється вчителем, або шкільною радою. Для такої форми у школі повинні існувати спеціальні класи.

Здобувати середню освіту таким шляхом дозволено не у кожній школі. При цьому, це ще і витрачає багато часу. Наприклад, довго приходиться чекати наказу від директора школи, після подачі заяви.Під час Коронавірусу це питання вирішувалося швидше.  

Про дистанційку домовляються батьки із дітьми, але тут лише два випадки, коли на неї можна перейти. По перше, це неможливість дитині ходити в школу, наприклад, через слабке здоров’я. По друге, це наявність потреб в індивідуальній освітній траєкторії. 

Перейти до панелі інструментів