26.04.2024
Новини

ВАТ “Тернопільобленерго” та його керівника оштрафували

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала АТ “Тернопільобенерго” та його керівника. Причиною є порушення графіків відключень електропостачання споживачам.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні сьогодні, 25 січня, за результатами позапланової виїзної перевірки через скарги споживачів. Оператора оштрафовано на 85 тисяч, керівника – на 1,7 тис. грн.

За результатами перевірок встановлено, що оператор не забезпечував рівномірного розподілу обсягів зниження споживання між споживачами, а також неправильно інформував споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема через власні вебсайти, наголошується в обґрунтуванні постанови.

При цьому регулятор зобов’язав обленерго надалі дотримуватися справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.

Рішення про накладення на керівника “Тернопільобленерго” адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1,7 тис. грн ухвалено у зв’язку з тим, що він несе персональну відповідальність за недотримання принципу недискримінаційності під час застосування розвантажувальних відключень споживачів електроенергії.

Перейти до панелі інструментів