27.04.2024
Новини

“Щоб ніхто у пологовому не платив ні медсестрі, ні лікарю”, – міський голова Чорткова попросив допомогти подолати корупцію

Породіллям, які вирішили народжувати у Чортківській лікарні, планується виплачувати додаткові гроші з бюджету громади. Про це та інші проблеми у відеозверненні про підсумки наради з акушерами-гінекологами розповів міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Статистика народжуваності впала. “За підсумками 2023 року, у нашому закладі народилося 310 немовлят. Потрібно зараз шукати шлях, як кількість пологів має збільшитись”,

Міський голова запитує у громади, що потрібно зробити місцевій владі, лікарям, щоб в цей складний час кількість пологів не суттєво зменшилась. Лікарі запропонували доплачувати з місцевого бюджету певну суму коштів за те, щоб жінки народжували саме в Чорткові незалежно від місця проживання. Проте саму суму коштів міський голова не озвучив.

Також Володимир Шматько закликав жителів громади не йти робити аналізи у приватні структури, а звертались у поліклініку. Більшість з них – безкоштовні.

Однією з проблем, яку порушив міський голова Чорткова, була корупція у пологовому місцевої влади.

“Прошу вас: допоможіть мені як міському голові подолати корупцію. Щоб ніхто з вас, потрапляючи в пологовий лікарні, не платив ні медичній сестрі, ні лікарю за підсумками пологів. Навіть якщо у вас вимагають, чи натякають, звертайтесь до мене, в правоохоронні органи. Ми це зможемо подолати тільки разом. Чекаю від вас пропозицій, чекаю думок в приват, в коментарях, публічно”, – каже мер.

Перейти до панелі інструментів