19.04.2024
Новини

Поліцейських, які на Різдво вилучали дитину від батька, перевірить ДБР

Дії правоохоронців, які на Різдво вилучали неповнолітню дитину у батька, який переховував її роками, та передавали матері, перевірять. Про це розповів головний правоохоронець Тернопільщини Олександр Богомол в етері програми ІНТБ “Війна. Кримінал. Поліція” з Сергієм Сінкевичем.

Нагадуємо, що на початку січня Тернопіль сколихнула непересічна подія – просто біля управління Національної поліції Тернопільщини у самому центрі міста батьки бійкою ділили дитину. До справи залучали правоохоронців, рідню, адвокатів та звичайних тернополян.

Як кажуть у поліції, сім’я розлучилася декілька років тому. Суд вирішив, що спільна дитина повинна жити з матір’ю, проте батько відмовився віддавати дитину і переховував її. Батько зі свого боку стверджує, що біологічна мати Тимура веде аморальний спосіб життя, зловживає алкоголем, і що вона зовсім не зацікавлена виховувати свою дитину. Також батько і його рідні не довіряють правоохоронцям і вважають, що вони перевищили свої повноваження, давали дитині якісь психотропні речовини.

Під час розбірок хлопчик отримав сильний стрес, він постійно плакав і просився, щоб його не забирали від тата.

“Це проблемна ситуація. Коли батьки між собою ділять дитину, які не позбавлені батьківських прав. І в судовому порядку є рішення, а вони не виконуються одним з батьків, то це проблема, по-перше, цих батьків, страшна проблема для дитини, яка отримує страшні психологічні травми”, – коментує ситуацію Олександр Богомол.

Начальник поліції Тернопільщини каже, що поліцейські виконали свою роботу. “Поліція не є ідеалом, може людина помилятися, але важливо, щоб ті помилки не були фатальними…  А ДБР дaсть оцінку чи прaвильно діяли поліцейські і чи не перевищили повновaження”.

Перейти до панелі інструментів