29.03.2024
Відео Новини

“Не віддавайте мене!”: у Тернополі під управлінням поліції батьки бійкою ділили дитину

Тимур Корнієнко

4 січня у самісінькому центрі Тернополя – біля управління Національної поліції – сталася бійка. Усе через те, що батьки не могли поділити свою дитину. До розбірок залучили поліцію, адвокатів, родичів з обох боків.

Ця історія почалася давно – з 2017 року, коли батьки малого Тимура Корнієнка вирішили розлучитися. З  2019 року Тимур проживав з батьком. Під час розлучення батько самовільно забрав у матері п’ятирічного сина та впродовж усіх цих років переховував його. Хлопчика та його батька працівники поліції тоді оголосили в розшук, кажуть у поліції. Суд першої інстанції та апеляційний задовольнили позови мами про спільне проживання з дитиною. Наприкінці 2022 року Верховний суд України вирішив, що Тимур має проживати з мамою, і це рішення оскарженню не підлягає.

“У ході слідства стало відомо, що батько вивіз дитину в село, не дозволяв синові ходити до школи, аби його не знайшла ні матір, ні правоохоронці”, – коментують ситуацію у ГУ Нацполіції у Тернопільській області. Батько цю інформацію спростовує, кажучи, що мати завжди знала, у яку школу та на які гуртки ходить син.

Батько зі свого боку стверджує, що біологічна мати Тимура веде аморальний спосіб життя, зловживає алкоголем, і що вона зовсім не зацікавлена виховувати свою дитину.

Що сталося біля райуправління поліції?

У Мережі родина батька поширює шокуюче відео бійки за дитину. У ньому видно, що хлопчик отримав сильний стрес, він постійно плакав і просився, щоб його не забирали від тата.

У поліції повідомили: “4 січня в ході оперативно-розшукових заходів працівники патрульної поліції встановили місцеперебування розшукуваних і спільно з оперативниками супроводили батька з дитиною до Тернопільського райуправління поліції.

Проте чоловік і надалі відмовлявся віддати сина, намагався залишити місце події, а коли йому це не вдалося, зупинив авто. На вимоги судових виконавців та поліції чоловік вийти з транспорту й передати дитину матері відмовився.

Слідчі провели невідкладний обшук у його транспортному засобі, який узаконили в установленому порядку слідчим суддею. При цьому на прохання виконавчої служби правоохоронці забезпечити охорону порядку і, виконуючи рішення суду, спільно із соціальними працівниками передали хлопчика матері, відповідно до рішення Верховного Суду України”.

Довідка. Згідно з законом, лише після 14 років дитина має право самостійно визначати своє місце проживання.

Перейти до панелі інструментів