19.04.2024
Новини Скандал

У Борщеві спалахнув конфлікт між депутатом-ветераном та міською владою

Про конфлікт, що спалахнув між одним з депутатів громади, який є ветераном АТО, повідомив сам учасник протистояння Ігор Задвірний. Чоловік заснував секцію кікбоксингу, тренує дітей, які мають успіхи та досягнення на змаганнях різних рівнів. Проте, останнім часом на тренера-депутата чинять постійний тиск. Пан Ігор пов’язує це із власною позицією у міській раді та частою незгодою із рішеннями керівництва.

“Не хочу, щоб мій допис сприймали, як крик душі, а лишень, як нагадування для інших ветеранів та військових, ентузіастів та тренерів, що для місцевої влади в обличчі Ігоря Чопика та його підлеглих, немає нічого святого і жодних табу.

Після війни я цілковито присвятив себе нашим сільським дітям та їх вихованню. Під моїм керівництвом була заснована секція з кікбоксингу, вихованці якої брали участь в змагання різних рівнів і неодноразово привозили додому медалі та звання. Дітлахи були зайняті спортом і розвивались.

Але, мабуть, через мою політичну позицію, оскільки я є депутатом Борщівської міської ради і представником від села Шупарка, а також небажання брати участь в політичних розправах над конкурентами Ігоря Чопика, дерибані бюджету та виділенні мільйонів на премії для керівництва ради, Ігор Чопик віддав вказівку розправитись зі мною. Впродовж кількох останніх років, а особливо в останні тижні на мене, як депутата та тренера здійснюється систематичний тиск представниками влади.

якщо залякати мене не вдалось москалям на війні, то це точно не вдасться і владі Борщівської громади

Але, якщо зацькувати і залякати мене не вдалось москалям на війні, то це точно не вдасться і владі Борщівської громади. Надумані перевірки, ініційовані за вказівкою Ігоря Чопика, та бажання влади вигнати мене з улюбленої роботи тренера для дітей, змушують мене розповісти про постійний тиск.

Проте, навіть звільнення та виселення секції з Будинку культури, чого так довго домагався міський голова і його підручні, не змусять мене покинути справу життя. Я впевнений, що невдовзі ми відновимо роботу, знайдемо нове приміщення і наші діти знову зможуть розвиватись і займатись спортом. А політичні інтригани, яким наплювати на наших шупарських дітей, не будуть так легко маніпулювати іншими”, – наголошує Ігор Задвірний.

На заяву депутата Борщівська міська рада спростовує цю інформацію та оприлюднює свої пояснення на офіційній сторінці у Фейсбуку.

“На сторінці фейсбук депутата міської ради Ігоря Задвірного з’явилась неправдива інформація щодо тиску на нього з боку керівництва міської ради.

Насамперед повідомляємо, що ми з великою повагою ставимося до учасників бойових дій, яким є Ігор Задвірний, і дякуємо кожному з них за те, що зі зброєю в руках боронили і боронять нашу землю від російських окупантів.

Із 10 пленарних засідань Ігор Задвірний відвідав 3, – міська рада

Щодо депутатської діяльності Ігоря Задвірного, який представляє інтереси жителів села Шупарка, повідомляємо, що протягом 2022 року відбулось 9 сесій Борщівської міської ради (10 пленарних засідань), на яких розглядались важливі питання життєдіяльності Борщівської громади в тяжкі часи війни, з яких депутат Ігор Задвірний присутнім був лише на 3 засіданнях. Не приймав участь депутат Ігор Задвірний і в роботі 31- ї сесії на якій, зокрема, розглядалось питання бюджету Борщівської громади на 2023 рік, в тому числі фінансування на наступний рік КУ «Борщівська дитячо-юнацька спортивна школа», в якій він працює тренером.

До відома жителів громади в бюджеті на 2023 рік на утримання КУ «Борщівська дитячо-юнацька спортивна школа» передбачено кошти в сумі 2509,3 тис. грн., що забезпечить в повному об’ємі виплату заробітної плати працівникам, оплату енергоносіїв та проведення спортивних змагань і заходів.

Ігор Задвірний, будучи депутатом міської ради та представляючи інтереси жителів громади, не в повній мірі скористався своїм правом виділити кошти з депутатського фонду потребуючим жителям громади, виділивши тільки 4 тис. грн 1 особі, хоча депутатських фонд становить 7 тис.грн.

А також інформуємо, що КУ «Борщівська дитячо-юнацька спортивна школа» є окремою юридичною особою і рішення щодо кадрових питань приймаються виключно директором КУ «Борщівська дитячо-юнацька спортивна школа» в рамках чинного законодавства. Відповідно до інформації директора Борщівської ДЮСШ тренер Ігор Задвірний протягом грудня був відсутній на робочому місці, не проводив заняття з кікбоксингу в селі Шупарка, відповідно до затвердженого розкладу занять, про що є складені відповідні акти. На основі вищенаведеного та відповідно до заяви тренера Ігоря Задвірного директором КУ «Борщівської ДЮСШ» прийнято рішення про звільнення його з займаної посади.

До речі, заява Ігора Задвірного про виселення секції кікбоксингу із приміщення Шупарського будинку культури також є неправдивою. Заняття вказаної секції проводились в окремому крилі Шупарського будинку культури з окремим входом і ніхто з працівників культури с.Шупарка чи керівництва сектору культури та туризму міської ради жодних претензій щодо використання приміщення не висловлювали.

Тому вважаємо безпідставними звинувачення Ігоря Задвірного щодо тиску на нього з боку керівництва міської ради. Кожен з нас працюючи в тій чи іншій установі зобов’язаний бути присутнім на робочому місці та виконувати свої посадові обов’язки”, – зазначають у міській раді.

Місцеві стали на захист Ігоря Задвірного

Попри пояснення міської ради, місцеві мешканці стали на бік тренера-військового. Люди не погоджуються із рішеннями влади та закликають стати на захист Ігоря Задвірного і звертатися у відповідні структури, відстоюючи його позицію та права.

“Це не дивно, кому потрібні наші діти? Головне, щоб їхні діти все мали. Ігор Іванович справді людина своєї роботи, за наших дітей стояв горою і завжди казав: то мої діти. Він для них є і тренер і друг. А владі ганьба”, – пише Галя Тимочко.

“Чопик не вічний.Таких людей як ти Ігор , дуже є мало, на жаль, чесних і справедливих. Завжди іди до своєї цілі і не здавайся. На небі є вищі сили, ніж Борщівська Міська рада. Вони там теж тимчасово. Все з собою не заберуть”, – коментує Inna Yamniak.

“Тоді питання: для чого в нас в селі Будинок Культури? Щоб він обсипався? Чи тільки для платної дискотеки і танців? В нас таке велике приміщення і все пусте! А коли нарешті хтось щось зробив, то хочуть його прикрити … Ігор людина, яка захищала кожного з нас! Який бачив страшну війну на власні очі, і який це все відчув на собі… З пустого приміщення, де нічого не було, нічого не проводилось, тільки стояло все в пилюці зробили гарний спортивний зал! І вони своїми силами все зробили самі! А зараз це все просто закрити? Щоб діти після школи не мали б куди іти? У нас гарне, велике село і це круто, коли є заняття для дітей, що не потрібно їхати десь далеко. Ми маємо підтримувати таких людей, які прагнуть покращити наше село, які хочуть щось змінити!”, – зазначає Олеся Антонюк.

“У фейсбуці всі можуть тільки написати своє невдоволення і більше нічого, так питання не вирішиться. Керівництво просто нічого з цього не візьме до уваги. Є батьки, чиї діти займаються у секції Ігора Івановича, вони перші повинні стати на його захист, писати звернення, є ще і інші інстанції. Щоб відчинили треба стукати”, – наголошує Марія Якимівська.

Про успіх у тренерській роботі Ігоря Задвірного не раз розповідали й ЗМІ.

“Колишній воїн Ігор Задвірний відкрив власний спортивний клуб, де навчає хлопців та дівчат. Спортивні секції відвідують більше тридцяти дітей. Батьки навіть возять малечу за 15 кілометрів від дому. Саме спорт допоміг бійцю реабілітуватися після війни. У своєму рідному селі Шупарка у Борщівському районі, Ігор втілив юнацьку мрію.

Воїн п’ять років захищав українські кордони. Ігор Задвірний з села Шупарка на Тернопільщині, служив у 8-му окремому полку спеціального призначення. Побував у десятках ротацій в зоні АТО. Чоловік не раз попадав у засідки. Після них його друзям не вдалося врятуватися.

Повернувшись у село Ігор взявся втілювати свою юнацьку мрію – відкрив в Шупарці спортивний клуб під назвою “Фенікс”.

Ігор витратив 65 тисяч гривень аби привести до ладу занедбане приміщення. Частину грошей йому виділили з районного центру зайнятості, а частину віддав з своїх — зароблених в АТО коштів”, – йдеться у сюжеті Т1 Новини.

Перейти до панелі інструментів